GOSPIĆ

Pirotehničar ozlijeđen krhotinama mine PROM 1 dobro se oporavlja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ozljede 47-godišnjeg pirotehničara koje je zadobio u petak od krhotina mine PROM 1 na poslu razminiranja kod Perušića, prekvalificirane su sa prvotnih teških na lakše tjelesne ozljede, doznaje u subotu Hina u Općoj bolnici u Gospiću, gdje je ozlijeđeni na liječenju.

Ravnateljica bolnice Sandra Čubelić rekla je da je pirotehničar zadržan na bolničkom liječenju prvenstveno zbog promatranja, jer  su za sada ustanovljene lakše ozljede, bez lomova kostiju ili ozljeda vitalnih organa ili organskih sustava.

Prema policijskim informacijama operater je upravljao strojem za razminiranje u minskom polju u selu Donji Lulići kod Perušića, odnosno nalazio se iza stroja koji je oko 13 sati aktivirao protupješačku rasprskavajuću odskočnu minu PROM 1.

Glasnogovornica Policijske uprave Ličko senjske Maje Brozičević rekla je Hini kako je očevidom utvrđeno da su pirotehničara ozlijedile krhotine mine PROM 1. Dodala je da se očevid nije obavio na samom mjestu eksplozije, jer se minski incident dogodio čak 800 metara unutar minski sumnjivog područja, što bi za policijske djelatnike bilo opasno.

“Poduzete su druge radnje temeljem kojih je utvrđeno da se radilo o rasprskavanju protupješačke mine, od analize krhotina do očevida stroja koji je u međuvremenu premješten na drugo mjesto”, istaknula je Brozičević.

U Ravnateljstvu Civilne zaštite doznaje se da je  47-godišnji operater stroja zadobio ozljede donjih ekstremiteta i torza, i da se incident dogodio “prilikom strojne pripreme površine strojem MV-4, koji je aktivirao protupješačku minu PROM-1“.

Prva pomoć ozlijeđenom radniku bila je pružena na licu mjesta, te je bio sanitetskim vozilom prevezen u Opću bolnicu Gospić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum