POŽEGA

Požega- Kazneno prijavljena dvojica mladića koji su skinuli zastavu RS

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Požeško-slavonska policijska uprava podnijela je kaznene prijave protiv dvojice mladića iz Pleternice u dobi 22 i 29 godina, koji su s jarbola u Požegi 25. lipnja skinuli zastavu Republike Srbije, snimili mobitelom, a zatim snimku učinili dostupnom javnosti.  

Zastavu su skinuli oko 1,00 sat  25. lipnja s jarbola na Trgu Svetog Trojstva u Požegi gdje su bile i druge zastave zemalja sudionika Hrvatskog festivala jednominutnog filma koji se od  22. lipnja do. 26.lipnja održavao u Požegi.

Osumnjičeni su skidanje zastave snimili mobitelom, a potom snimku učinili javno dostupnom, pa su ju na svojim stranicama prenijeli portali lokalnih medija koji su prenijeli i informaciju da je zastava skinuta, jer je jednom od osumnjičenih u agresiji Srbije na Hrvatsku poginuo ujak.

U policiji su procijenili da snimak svojim sadržajem ima obilježje javnog poziva na nasilje ili mržnju  te su odlučili Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi podnijeti kaznenu prijavu.

Hrvatski festival jednominutnog filma u Požegi ima međunarodni ugled, a ove godine je na 30. izdanju festivala u službenom programu prikazano 60 filmova iz 27 zemalja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of