PRO 3X3 BASKETBALL TOUR 2022.

FOTO I VIDEO / U PULSKOJ ARENI IGRA SE MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR: Stigle ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


U pulskom amfiteatru večeras je započeo košarkaški spektakl - međunarodni dvodnevni turnir Pro 3x3 Basketball Tour 2022. Nakon što je u Areni nedavno održan teniski turnir, na mjestu gdje su se u prošlosti borili gladijatori, ovoga su puta svoje snage odmjerili mladi košarkaši. Turnir su napetom igrom otvorili ekipe 3x3 Sport vision i Tesla 3x3, a kako je odmicala večer, na tribinama amfiteatra okupljalo se sve više gledatelja.

Završnom turniru u Areni, čiji su domaćini grad Pula i Turistička zajednica grada Pule, prethodilo je održavanje devet turnira na atraktivnim lokacijama širom Hrvatske u svrhu promocije turizma, ali i popularizacije ovog sporta.

Pulska Arena ugostit će danas i sutra 12 najboljih ekipa ovog Toura koje dolaze iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Uz hrvatske momčadi na turniru će nastupiti i međunarodne momčadi iz vrha FIBA-ine rang ljestvice najboljih u svijetu.

Na završnom turniru u Areni bit će proglašen prvak Hrvatske, a pobjednik će osvojiti plasman na World Tour 3x3 Paris.

Drugoga dana turnira u 19 sati kreću utakmice četvrtfinala, nakon kojih slijedi proglašenje pobjednika te uručenje novčane nagrade i karte za World Tour turnir u Parizu pobjednicima turnira. Oba dana turnira program traje do 23 sata.

(Snimio Dejan Štifanić)

U subotu će se održati i Kids day s početkom u 17 sati, kojim se želi popularizirati ovaj novi Olimpijski sport među djecom i mladima, te ih se potaknuti na bavljenje sportom na otvorenom.

Košarka 3X3 je rastući sport u svijetu, a uvrštena je u natjecanje na ljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. i ima zajamčeno sudjelovanje na ljetnim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine i Los Angelesu 2028. godine.

(Snimio Dejan Štifanić)

Turnire u svim gradovima uživo prenosi Sportklubkanal (ukupno preko 100 sati TV programa), čime se postiže velika medijska izloženost.

Projekt je u organizaciji Udruge za promociju, razvoj i organizaciju 3x3 košarke, podržan od strane Hrvatskog košarkaškog saveza i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, te Hrvatske turističke zajednice koja je PRO 3x3 Tour uvrstila u Top 20 sportskih projekata za 2022. godinu.

Ulaz za gledatelje u Areni je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini