KOŠARKA

Puljanke počele osnaživati redove za novu premijerligašku sezonu: ZAGREPČANKA IVANA UJEVIĆ POJAČALA PULA-MOVITER

| Autor: Ivica CEROVAC
STIGLA JOJ POMOĆ NA BEKOVSKIM POZICIJAMA - Lucija Begonja (Snimio Dejan Štifanić)

STIGLA JOJ POMOĆ NA BEKOVSKIM POZICIJAMA - Lucija Begonja (Snimio Dejan Štifanić)


Novo lice u redovima košarkašica Pula-Movitera je 22-godišnja Zagrepčanka Ivana Ujević. Visoka je 176 cm i igra na pozicijama jedan i dva, a u dosadašnjoj je karijeri branila boje Medveščaka, Croatije, Trešnjevke i Šibenika, dok je prošlu sezonu provela u redovima španjolskog drugoligaša Fundacion Navarra de Baloncesto Ardoi.

- Imali smo dogovor da ako u inozemstvu ne pronađe angažman koji bi je zadovoljio i odluči se vratiti u Hrvatsku, Ujević dolazi kod nas. To je ispoštovala i iduće sezone gledat ćemo je u našim redovima, nadovezao se Ivan Đukić, trener pulskih košarkašica. - Može pokriti obje bekovske pozicije premda joj možda ona playmakera više odgovara, ali uvijek mogu kombinirati nju i Luciju Begonja na jedinici i dvojci.

Foto

Ivana Ujević

Uz angažman Ujević, Đukić je bekovske pozicije mislio "riješiti" povratnicom Lanom Pačkovski, ali od onog što se činilo kao dogovorena stvar, na kraju neće biti ništa.

- Baš me prešla, da ne kažem neku goru riječ, i jako sam ljut zbog toga. Pačkovski je rekla da joj je dosta inozemstva i da se hoće vratiti doma te smo praktički sve dogovorili, ali onda su krenule priče kako se više ne misli ozbiljno baviti košarkom te da će ostati u Zagrebu i nastaviti školovanje. Ponudio sam joj opciju da živi u Zagrebu, dođe ovdje u četvrtak ili petak, odradi jedan-dva treninga s ekipom i igra za nas, ali ona je to odbila i na kraju potpisala za Trešnjevku, otkrio nam je Đukić, kojem je propao još jedan pokušaj angažmana bivše igračice. - Pokušao sam se dogovoriti s Pazinjankom Leom Miletić, ali nisam uspio. Njoj su još ostale četvrta i peta godina fakulteta koje bi htjela upisati u Zagrebu, ali još uvijek nije sigurna hoće li tamo i nastaviti karijeru, ili će opet otići negdje van Hrvatske.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater