KOŠARKA

IVAN ĐUKIĆ: Možemo biti zadovoljni, sve je dobro nakon lanjskih 0:16

Poslije prošlogodišnje turbulentne sezone, napravili smo jako veliki korak ulaskom u Ligu za prvaka, čime smo sve brige oko ostanka još davno prebrinuli, a da li se moglo napraviti i nešto više, definitivno jeste, rekao je trener Pula-Movitera Ivan Đukić

| Autor: Ivica CEROVAC
REALIZIRAN ULAZAK U LIGU ZA PRVAKA - Ivan Đukić s kćerkom Ivanom (Snimio Dejan Štifanić)

REALIZIRAN ULAZAK U LIGU ZA PRVAKA - Ivan Đukić s kćerkom Ivanom (Snimio Dejan Štifanić)


Sezona u najjačem razredu hrvatske ženske košarke okončana je trijumfom dubrovačke Raguse. Na putu do prvog trofeja u klupskoj povijesti, Ragusi se lani ispriječio koronavirus, koji je izazvao prekid prvenstva uz brisanje svih dotad postignutih rezultata. Godinu dana kasnije, sve je naplaćeno s kamatama i Dubrovčanke su se okrunile dvostrukom krunom.

Za razliku od njih, Puljankama je u prošloj sezoni pandemija postala neočekivani saveznik, jer su zahvaljujući njoj ostale članice društva najboljih, premda su u 16 odigranih susreta upisale isto toliko poraza. Usput su oni zaduženi za slaganje igračke križaljke nešto i naučili na vlastitim greškama, pa se u ovu sezonu, koja se po prvi put tijekom jeseni igrala podijeljena na dvije skupine, sjevernu i južnu, ušlo s puno kvalitetnijim kadrom. Osjetilo se to i na rezultatu te se prvi prvenstveni krug zaključio sa šest pobjeda i četiri poraza, što je bilo dovoljno za osvajanje trećeg mjesta i ulazak u Ligu za prvaka. U njoj su pulske košarkašice upisale tri pobjede i sedam poraza, učinak koji im je na kraju prvenstva donio petu poziciju.

- U konačnici možemo biti zadovoljni ostvarenim. Poslije prošlogodišnje turbulentne sezone, napravili smo jako veliki korak ulaskom u Ligu za prvaka, čime smo sve brige oko ostanka još davno prebrinuli, rekao je Ivan Đukić, trener Pula-Movitera. - Da li se moglo napraviti nešto više, definitivno jeste. U prva četiri kola Lige za prvaka odigrali smo tri neizvjesne domaće utakmice na kojima smo upisali pobjedu nad Šibenikom, dok smo od Raguse i Medveščaka poraženi u zadnjem napadu, kojeg smo ili promašili, ili smo dopustili protivniku da ga realizira. Da su te dvije utakmice otišle u drugom smjeru, bila bi to neka sasvim druga priča te bismo se našli u borbi za ulazak u finale. Ovako smo pred dvostruko gostovanje kod Murse, na koje smo doputovali sa skraćenim rosterom, umjesto na prvenstvo naglasak odlučili staviti na Kup te u konačnici izgubili obje utakmice.

Ispadanje u četvrtfinalu Kupa Ružice Meglaj Rimac donijelo je malo razočaranje, jer Puljanke dobar ždrijeb nisu uspjele iskoristiti da izbore ulazak među četiri najbolje ekipe.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater