PRO 3x3 Tour

Ljubljana Vič pobjednici basket turnira u Umagu

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)


PRO 3x3 Tour 2024 – driven by OPEL, međunarodni turniri u 3x3 košarci koji se ove godine od 10. svibnja do 17. kolovoza održavaju u deset hrvatskih gradova, poslije Trogira i Hvara imali su svoje treće izdanje u Umagu. Nakon problema sa kišom prvog dana, u subotu su košarkaši na Trgu Slobode uspješno odradili sve utakmice, a Ljubljana Vič je bila najuspješnija momčad umaškog turnira, svladavši u finalu tijesno ekipu Ljubljane Jug 21:19.

Osam prijavljenih ekipa, od mogućih dvanaest, bilo je raspoređeno u dvije skupine. Nakon odigranih utakmica po grupnoj fazi, formirani su četvrtfinalni parovi poslije kojih se kup sistemom došlo do finala i ukupnog pobjednika.

Održan je i tradicionalni "Kids Day" koji je omogućio najmlađima da se okušaju u igri na jedan koš, a mahom su to bila djeca polaznici škole košarke iz KK Umag. Odigran je i mini triangl turnir u kategoriji U-19 gdje je najbolja bila ekipa Lopova ispred Pingvina i Loptica.

(Snimio Zvonimir Guzić)Kids Day (Snimio Zvonimir Guzić)

Pobjedniku turnira, ekipi Ljubljane Vič koja je nastupila u sastavu: Siniša Bilić, Simon Finzgar, Luka Kureš i Mirko Mulalić osim 12 bodova, pripala je i nagrada od 2.000 eura, dok je drugoplasiranoj Ljubljani Jug također uz 12 bodova pripao i novčani iznos od 600 eura.

Finalni turnir koji se igra u Šibeniku sredinom kolovoza ponovno ima status FIBA Questa za mušku Elite kategoriju koji pobjednika vodi 12. i 13. listopada 2024. na World Tour u Amsterdam.

Rezultati

Polufinale:

Ljubljana Vič - Srebrenik 21:16

Ljubljana Jug - Pharma Classic 21:8

Finale:

Ljubljana Vič - Ljubljana Jug 21:19

Konačan poredak turnira u Umagu

1. Ljubljana Vič 12 bodova; 2. Ljubljana Jug 12 bodova; 3. Srebrenik 9 bodova; 4. Pharma Classic 8 bodova; 5. SOM Sport 7 bodova; 6. Rakov Potok 6 bodova; 7. Poliklinika Ribnjak 6 bodova; 8. Strike Force 5 bodova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter