treća sezona

Počinje dvodnevni PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel u Umagu

| Autor: Glas Istre
(Foto: UDRUGA PRO 3x3)

(Foto: UDRUGA PRO 3x3)


Na Trgu slobode u Umagu, 31. svibnja i 1. lipnja održat će se treća sezona serije međunarodnih turnira u 3x3 košarci PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel, koja je u prva dva tjedna započela dvodnevnim turnirima u Trogiru i Hvaru.

Grad Umag tako će, nakon kolovoza 2022. i lipnja 2023., po treći put imati čast biti jedan od domaćina PRO 3x3 Toura. Ovogodišnji Tour će se u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza održati na ukupno 10 lokacija, većinom u središtima gradova, diljem Hrvatske.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljat će bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku.

PRO 3x3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada putovati na FIBA 3x3 World Tour Masters u Amsterdam.

Oba dana (31. svibnja i 1. lipnja), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19 do otprilike 23.30, bit će organizirana natjecanja seniorskih ekipa. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Ukupan nagradni fond u Senior Elite Men kategoriji za svaki od turnira povećan je u odnosu na prošlu godinu. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 600 eura, trećeplasiranoj ekipi 400 eura, dok će momčadi koje budu plasirane od 4. do 6. mjesta dobiti po 200 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (1. lipnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade - Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa. Bit će organizirana i edukacija o 3x3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

PRO 3x3 Tour organizira Udruga PRO 3x3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori turnira u Umagu su Grad Umag i Turistička zajednica grada Umaga. Lokalni medijski partner je Radio Eurostar Umag.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom