na sve ili ništa

Pred Pulom 1981 su posljednja dva susreta za popunu Prve lige

| Autor: Roberto CAR
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon što je Stoja ispala iz Prve lige, istarski poluotok može ostati na hrvatskoj košarkaškoj mapi u muškoj konkurenciji jedino ukoliko momčad koju vodi Leo Krizman izbori povratak u prvoligaške vode. Dva kola prije kraja Lige za popunu Prve lige, taj cilj nije lako ostvariv.

Već je odavno poznato da će se zadarska Opus Puntamika vratiti među prvoligaše jer zasad ima stopostotan učinak, sedam pobjeda u sedam susreta, a za drugo mjesto koje također vodi u viši rang konkuriraju Đakovo koje je na omjeru 4-3 i Pula 1981 s omjerom 3-3, s time da je Đakovo bolje u međusobnim dvobojima. Što znači da Puljani moraju pobijediti u preostala dva susreta i usto se nadati da će Đakovo izgubiti od Maksimira.

Uzvrat

- Baš to što više ne ovisimo sami o sebi je ono najgore. Moramo spojiti dvije pobjede s porazom konkurenta Đakova da bi izborili ulazak u Prvu ligu pa stoga ne mogu reći kako sam zadovoljan onime što smo ostvarili u ovoj ligi pet.

No, sad nam je fokus na tome da upišemo te dvije pobjede, a onda ćemo vidjeti kako će se sve rasplesti - rekao je jedan od iskusnijih igrača pulskog kluba Mirko Marić. - U subotu u 20 sati gostujemo u Zadru, a onda već u srijedu u 19 sati, zbog zauzetosti naše dvorane za vikend, u posljednjem susretu ugošćujemo Podravac.

Dobiti dosad neporaženog lidera koji je već proslavio povratak u viši rang, ne doima se lakom zadaćom.

- To je susret kojeg jednostavno moramo dobiti kako bi zadržali izglede za osvajanje drugog mjesta. Neće biti lako jer to je momčad sastavljena od mladih zadarskih igrača koje je trener Vladović odlično posložio te se točno zna tko od njih što radi, a igraju modernu, brzu košarku. Osim kvalitete imaju i malo sreće jer su puno utakmica dobili u zadnjim sekundama, baš kao što su slavili i na našem parketu.

Optimizam

- Međutim i mi smo slična momčad, mlada i preferiramo brzu košarku. Mi ćemo u ovom susretu sigurno imati veći motiv, a usto im želimo uzvratiti za onaj pulski poraz. Vjerujem da ćemo biti kompletni, odnosno da će se Škarica oporaviti od ozljede zgloba pa bi jedino već duže vremena ozljeđeni Pušić bio izvan konkurencije.

Pula 1981 je u ove kvalifikacije ušla nakon što se prošetala Drugom ligom zapad, ali je možda baš to što nisu imali adekvatnog suparnika u ligi kumovala ponekom porazu u ovim kvalifikacijama.

- U ovu nas je poziciju gurnuo poraz od Maksimira nakon produžetka, kao i to što smo slabiji u međusobnim susretima s Đakovom. Te su utakmice bile vrlo slične. U Puli smo mi lovili zaostatak od devet poena u trećoj četvrtini, kad nas je Martin Banko tricama vratio u život, a potom smo dva puta zabili koš sa zvukom sirene.

Prvo je Škarica zabio za odlazak u produžetak, a potom je Belina zabio za pobjedu. Slavili smo s dva buzzerbeatera, ali samo poenom prednosti. Nažalost, u Đakovu je bilo obratno. Mi smo vodili 12 poena, ali su oni bili spretniji u egal završnici i na koncu slavili sa šest poena.

Bez obzira na sve to, u pulskim redovima optimizma ne nedostaje.

- Mi smo optimizmi, a to temeljimo na radu na treninzima jer treniramo sedam do osam puta tjedno, ali i atmosferi u momčadi. Jednostavno, idemo na sve ili ništa - zaključio je Marić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter