Pojačana Stoja traži drugu pobjedu sezone

Travica: Boljom obranom možemo izazvati sreću

| Autor: Roberto CAR
Borac pod obručima - Niko Travica (Arhiva Glasa Istre)

Borac pod obručima - Niko Travica (Arhiva Glasa Istre)


Pred košarkašima Stoje drugo je uzastopno gostovanje u Prvoj ligi. Nakon što su prošlom kolu u samoj završnici poraženi u Kašteli igrajući sa samo šest igrača protiv domaće Ribole Kaštele, sutra će s početkom u 17 sati gostovati u Samoboru za kojeg igra legendarni Kruno Simon. No, za ovu bi utakmicu trener pulskog prvoligaša Marko Kovačević mogao konačno računati na još jednog igrača.

Peh u Kašteli

- U srijedu nam se priključio Krešimir Elez, 202 cm visoki krilni centar s kojim sam u sezoni 2020/21 igrao Prvu ligu za Pulu 1981 - rekao je centar Stoje Niko Travica. - Elez je dosad bio u Italiji, ali se njegov klub u Serie B našao u problemima pa me kontaktirao, došao kod nas i potpisao ugovor do 15. siječnja, odnosno do prijelaznog roka, nakon čega bi ostao na otvorenom ugovoru. Sad ćemo napokon Maljić i ja moći odahnuti, nećemo više morati igrati svih 40 minuta. Nije da ne želim toliko igrati, ali kad si u lošem ritmu, dobro je odmoriti se par minuta.

Novi igrač svakako će pomoći pulskom prvoligašu koji ove sezone doista nema sreće. Malo ozljede, malo bolest i u većini susreta igrali sa šest, maksimalno sedam igrača.

- U Kaštela smo otputovali bez bolesnog Maljića, Cetine koji ima problema s koljenom i Daska koji je izostao iz obiteljskih razloga. No, igrajući s petoricom igrača, uz samo kraći ulazak Banka koji nas je malo odmorio, bili smo u prilici pobijediti Ribolu Kaštelu. Vodili smo deset razlike do zadnje četiri minute, a onda su iskusni domaći igrači, nekadašnji reprezentativac Ante Delaš i Mateo Kedžo, uz bučnu podršku s tribina, preokrenuli susret. No, treba skinuti kapu svima koji su igrali u našem dresu taj susret. Kaštelani su nas možda malo i podcijenili vidjevši da smo stigli sa samo sedam igrača jer su svi očekivali da će nas "pregaziti" s 50-ak koševa razlike.

Da Ribola Kaštela nije nimalo bezazlen suparnik, mogli su se kolo ranije uvjeriti i Samoborci. Do poluvremena su im, igrajući bez Simona, postigli tek nevjerojatnih devet poena, odnosno samo jedan poen u drugoj četvrtini.

- Na poluvremenu su Kaštelani vodili 55:9, no to ne znači da nas u nedjelju u Samoboru čeka lagan posao. Naprotiv, protiv nas će najvjerojatnije zaigrati i Kruno Simon, a onda je to nešto sasvim drugo. Mi u tom susretu moramo dati sve od sebe, baš kao u Kašteli. Nadam se da ćemo stići registrirati i Eleza da imamo »tijelo« više za borbu pod koševima. Ove smo sezone upisali tri ili četiri nesretna poraza, bilo bi krajnje vrijeme da se i nama sreća osmjehne u završnici pa da upišemo drugu pobjedu sezone.

Ozljeda Matića

Osim sreće za bijeg s dna gdje im društvo s jednom pobjedom prave tek Podstrane i Marsonia, Stoji će trebati i malo zdravlja. Za nedjeljni susret je opet upitno nekoliko igrača.

- Aleksa Matić je u Kašteli ozlijedio ruku i ne znamo još hoće li moći igrati u Samoboru, a Cetina će vjerojatno propustiti i ovaj susret zbog koljena. Bez obzira na to, u ovom će nam susretu fokus morati biti na obrani. Lijepo je da mi zabijamo puno koševa, ali nam se stalno provlači taj problem s obranom na početku susreta. Na primjer, mi smo u prvom poluvremenu od Osječana primili čak 58 poena, dok smo ih u nastavku primili samo 32 - pojasnio je Niko Travica o čemu će u nedjeljnom ogledu u Samoboru pulski košarkaši prvenstveno morati voditi računa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter