Nema alibija za igru ispod nivoa

Košarkaši Stoje nakon lošeg izdanja i domaćeg poraza traže iskupljenje na gostovanju

| Autor: Roberto CAR
Sandro Kordiš (Foto: Facebook KK Stoja)

Sandro Kordiš (Foto: Facebook KK Stoja)


Košarkaši Stoje nisu uspjeli protiv Mladosti ostvariti drugu prvoligašku pobjedu sezone, odnosno prvu pred svojim navijačima. Štoviše, upisali su težak poraz od kojeg je jedino lošija bila sama igra. Upali su rano u gostujući žrvanj i nijednog trenutka nisu izgledali kao momčad koja vjeruje u preokret. Svjestan je toga i trener Stoje Marko Kovačević.

- Ova nam je utakmica bila najlošija otkako sam ja trener, u ovih godinu i pol dana. Nema alibija. Morali smo i trebali bolje. Točno je da smo bili malo oslabljeni neigranjem Matića, no neki nivo mora postojati. Ova utakmica je u svim segmentima bila ispod svakog nivoa kojeg smo mi dosad imali i tu je moja odgovornost najveća - rekao je trener pulskog prvoligaša.

I dok su se košarkaši Stoje mučili u obrani i napadu, poletna zagrebačka momčad demonstrirala je košarku u petoj brzini.

- To je izuzetno mlada i enegična momčad, s izuzetno kvalitetnim igračima koji su se dobro pripremili, dok smo mi bili nekompletni na treninzima tijekom tjedna zbog bolesti i ozljeda. Tako da ti treninzi nisu bili na razini kao inače. Bez obzira na to, za onakvu utakmicu ne postoji objašnjenje, niti bilo kakav alibi. Siguran sam da će sljedeća biti bolja jer igrači daju svoj maksimum. Sigurno će biti još slabijih utakmica, nadam se ne više takvih, ali igrači trebaju sad dignuti glave gore i nastaviti raditi.

Sljedeću utakmicu Stoja igra kod Ribole Kaštela, koja ima po tri pobjede i poraza, a kao zanimljivost može poslužiti podatak da su u prošlom susretu protiv Samobora domaćinu dopustili tek jedan poen u drugoj četvrtini, odnosno devet do poluvremena.

- Ribola Kaštela je momčad koja igra agresivno i ima par starijih iskusnih igrača koji su igrali Premijer ligu (Ante Delaš i Mateo Kedžo). To je miks mladosti i iskustva. S druge strane, mi i ovog tjedna imamo bolesnih igrača. Sad je Niko Travica bolestan, a mladi Pino Cukerić je zbog bolesti završio u bolnici. Bez obzira na sve, kao što smo odigrali kvalitetno u Zagrebu protiv Hermesa, vjerujem da i protiv Kaštele možemo tako odigrati. Sigurno smo naučili neke stvari iz ovog poraza od Mladosti i siguran sam da više nećemo ići ispod nekog nivoa. Ne mogu ništa obećati, bilo bi nezahvalno, ali ćemo se potruditi da pokažemo da ova ekipa zna igrati, potrudit ćemo se najviše što možemo.

Zanimljivo, nije se trener Stoje želio "vaditi" na kratak roster.

- Ne bi to više potencirao. Nadam se da će se to promijeniti u što skorijem roku. Moramo zbiti redove i iskoristiti ovo što imamo. Moramo gledati da nam se ova situacija ne ponovi u sljedećem prijelaznom roku. Inače, mi imamo ove polusezone pravo registrirati još jednog igača. Kako ne znamo kad će se riješiti viza za senegalskog centra, razmatramo i druge opcije - pojasnio je trener Stoje. - Zahvalio bih se navijačima koji su došli u velikom broju i jako mi je žao što su vidjeli naše najlošije izdanje. Hvala im i isprika za igru, nadam se da se više neće ponoviti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter