KOŠARKA

Puljanke pobjedom nad Šibenikom prekinule seriju od četiri poraza

| Autor: Ivica CEROVAC
SJAJNA PREDSTAVA - Marijana Percan je iskombinirala 30 poena i 24 skoka (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

SJAJNA PREDSTAVA - Marijana Percan je iskombinirala 30 poena i 24 skoka (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Košarkašice Pula-Movitera prekinule su seriju od četiri uzastopna prvenstvena poraza, svladavši na domaćem parketu Šibenik rezultatom 77:65. Ovom su se pobjedom Puljanke bodovno poravnale sa Šibenčankama na ljestvici Premijer lige i usto imaju bolji međusobni omjer, jer je utakmica odigrana jesenas na Baldekinu okončana rezultatom 65:59.

Pešut je otvorila susret tricom, gošće odgovorile s četiri poena u nizu, no Puljanke su brzo vratile izgubljeno vodstvo i potom u dvije minute napravile seriju 11:0 (26:12 - 9') te prvu četvrtinu zaključile s "plus 12" (28:16). Predvodile su ih Percan i Ujević koje se same postigle tri poena više od kompletne gostujuće ekipe, a usto je ova potonja imala stopostotan učinak s tri pogođene trice i dva realizirana slobodna bacanja.

Kako su brzo stekle prednost, igračice trenera Ivana Đukića još su je brže ispustile (30:29 - 14'). Sredinom druge četvrtine Šibenčanke su stigle i do poravnanja (33:33), na što su Puljanke odgovorile serijom 8:0 i tih "plus osam" odnijele u svlačionicu (43:35). Premda nije izlazila s parketa, Ujević je u drugoj dionici ostala bez poena promašivši tek jedan pokušaj za dva, ali zato se Pešut priključila Percan, koja je već u prvom poluvremenu dostigla "double-double" učinak. S druge strane, 35 gostujućih poena su između sebe razdijelile tri igračice.

U trećoj četvrtini pulske su košarkašice održavale stečenu prednost. Gošće su se u samoj završnici uspjele primaknuti na četiri poena zaostatka, na što je uslijedila serija 6:0 i u posljednjih se deset minuta ušlo pri rezultatu 62:54. Završna dionica nije ponudila rezultatsku neizvjesnost, jer su na protivničku uvodnu dvicu Puljanke odgovorile s devet uzastopnih poena za 71:56 (35') i potom mirno kontrolirale zbivanja na parketu do zaključnih 77:65.Sadržaj

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter