Puljanke danas igraju u Šibeniku

Trener Ivan Đukić: Iskustvo je na našoj strani

| Autor: Ivica Cerovac
Košarkašice Pule s trenerom

Košarkašice Pule s trenerom


Pred košarkašicama Pula-Movitera šesto je kolo Premijer lige koje im danas, s početkom u 20 sati, donosi gostovanje kod Šibenika. Bit će to sraz dviju ekipa s potpuno oprečnim rezultatskim učinkom, jer su Puljanke u sezonu krenule s tri pobjede i potom upisale dva poraza, od Zagreba i Medveščaka, dok su Šibenčanke nakon tri startna poraza povezale dvije pobjede te na svom Baldekinu žele nastaviti uspješan niz i bodovno se poravnati s današnjim protivnicama.

- Čeka nas sve, samo ne lagana utakmica, svjestan je Ivan Đukić, trener Pula-Movitera. - Gledano samo po igračkoj kvaliteti, mi smo tu sigurno u prednosti, ali omjer snaga od 60:40 ili 55:45 u našu korist ne može nam garantirati pobjedu, naročito protiv ekipe poput šibenske koja igra specifičnu košarku s puno pokušaja za tri poena. Ako im krene šut, mogu biti jako nezgodne te ćemo morati obratiti posebnu pažnju na taj segment i smanjiti im postotak što je više moguće. Iskustvo je definitivno na našoj strani te to trebamo iskoristiti i odvesti utakmicu tamo gdje nama paše. Ne smijemo se natrčavati i napucavati s domaćim igračicama, već insistirati na lakšem ritmu u kojem ćemo mi biti u prednosti.

Đukić danas zbog fakultetskih obveza neće na raspolaganju imati zagrebačke studentice Ninu Perić i Deu Petrinčić, što će mu donekle "stanjiti" igrački kadar.

- Glavni teret ponijet će sedam cura, ali u sličnoj je situacija i domaća ekipa koja također nema puno igračica u rotaciji te nas Šibenčanke ne bi smjele lagano pretrčati, istaknuo je Đukić. - U njihovoj igri sve se vrti oko Amerikanke Johnson, koja igra na poziciji beka. Niska je, živahna i zadužena za diktiranje tempa, a usto je brza na prodoru te ima dobar dribling i kvalitetne promjene smjera. Nećemo je moći zaustaviti tek tako i trebat ćemo se dobro potruditi u obrani, a uz nju, pažnju ćemo morati obratiti i na Ukrajinku Čerkasku, koja igra na poziciji centra i u gostujućoj pobjedi koju su u prošlom kolu upisale protiv Orke, bila je najbolji strijelac na utakmici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini