priveden je danas

Zbog uvredljive prerade ''Vile Velebita'' uhićen novinar Indexa Gordan Duhaček. PROGLAŠEN JE KRIVIM

| Autor: Hina

Novinar portala Index Gordan Duhaček priveden je u ponedjeljak na zagrebački Prekršajni sud zbog objave na društvenim mrežama u kolovozu u kojoj je na uvredljiv način preradio riječi pjesme ''Vila Velebita'', doznaje se u policiji. Kako je izvijestio Index.hr, Duhaček proglašen je krivim na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu.

Zbog vrijeđanja policije, odnosno zbog tvita u kojem je napisao skraćenicu ACAB, kažnjen je novčanom kaznom od 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune. Za pjesmicu "Govna Velebita" presuda će biti izrečena za tri dana.

Neslužbeno se doznaje da je Duhaček uhićen u 11.30 sati u zagrebačkoj zračnoj luci te je oko 15 sati priveden prekršajnom sucu zbog remećenja javnog reda i mira objavom uvredljivog sadržaja na svojem Twitter profilu.

Riječ je o objavama u kojima je, prema vlastitom priznanju, potaknut izlijevanjem otpadnih voda u Nacionalnom parku Plitvička jezera preradio riječi domoljubne pjesme ''Vila Velebita''. Pritom je u prerađenom tekstu pjesme, između ostalog, zamijenio riječ ''vila'' s riječju ''govno''.

Portal Index navodi da je sporna i Duhačekova ranije objava u kojoj je komentirao policijsku intervenciju u jednom zadarskom fast foodu, popraćenom uvredljivim komentarom na račun policije.

Zagrebačka policija se još uvijek nije službeno oglasila o događaju, a nije poznato je li policija postupala po službenoj dužnosti ili je Duhaček priveden na temelju prijave građana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter