JUTROS

POLICIJA UPALA U KUĆU BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA VLADE TOMISLAVA TOLUŠIĆA. Istragu provodi Ured europskog tužitelja. Uhićene dvije osobe

| Autor: Glas Istre
Tomislav Tolušić (Snimio Marko Todorov / Cropix)

Tomislav Tolušić (Snimio Marko Todorov / Cropix)


Policijski istražitelji rano jutros pozvonili su na vrata bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića u Virovitici, javlja Jutarnji list.

Još uvijek se ne zna koji je razlog dolaska policije. Moguće je da je riječ o istrazi koja je pokrenuta na zahtjev ureda europskog tužitelja zbog poticaja iz tzv. vinske omotnice koju je Tolušić dobio za gradnju svoje vinarije.

Druga opcija je da se radi o istrazi vezanoj uz ugovor za Omega softver iz vremena kada je Tolušić bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Nakon što je Jutarnji list objavio da je u Virovitici uhićen bivši ministar Tomislav Tolušić, o jutrošnjoj akciji oglasio se i Ured europskog javnog tužitelja priopćivši da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti.

"Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja 2022. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of