NESRETAN SLUČAJ

Liječnici se bore za život vatrogasca iz Karlovca. Ima geler u plućima, stradao je u kući koju je zapalio grom

| Autor: Hina
(Snimila Kristina Štedul Fabac/Pixsell)

(Snimila Kristina Štedul Fabac/Pixsell)


U gašenju požara koji je planuo u kući nakon udara groma tijekom nevremena u Karlovcu, ranjen je vatrogasac i prevezen u Zagreb, u KB Dubrava na liječenje, a zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade je rekao da je stanje vatrogasca teško.

Stanje ranjenog vatrogasca je teško, ali je pri svijesti. Vjerojatno ga je u leđa pogodio geler, kazao je Rade.

Susjedi u karlovačkom prigradskom naselju Borlin su Hini opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara dalje, a na cesti su se mogle pronaći i čahure.

Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. je rekla da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrijelnu ranu na leđima.

Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. prosinca prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda je rekao da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće bio priveden zbog naoružanja.

"Sve je bilo puno dima, nisam znao što gori, mislio sam da gori moja kuća", rekao je drugi susjed dodajući da bi se i njegova kuća zapalila da nije padala kiša.

Treći susjed kaže da je oštećen krov njegove kuće i dva automobila.

Susjedi pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući moralo biti dinamita. "Siniša je zvao vatrogasce, nisam se od straha mogao sjetiti broja. Da su stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo", naveo je.

Poplavljen podvožnjak, dio gada bez struje, srušena stabla, zaglavljena vrata...

Karlovačko područje u utorak, oko 15,30 sati, zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno tučom, a Grad Karlovac je izvijestio da su do 16 sati "pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave". Po neslužbenim podacima, riječ je o 35 litara kiše po metru četvornom do 18 sati.

Vatrogasci su za sada primili 26 poziva zbog ispumpavanja vode te jedno zbog požara. Ima i srušenih stabala i zaglavljenih vratiju.

Ulice i parkirališta su bila poplavljena. Potopljeni su bili i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac u kojemu su se našli zatočeni vozači automobila te pothodnici.

Dosad je ispumpana voda iz škola i vrtića, te stambenih zgrada, a  upravo se ispumpava i voda u velikom pododniku.

U nekim dijelovima grada je nestalo struje, a i telefonske linije su pokidane.

"Trebat će neko vrijeme da se sve sanira i očiti", kazao je gradonačelnik Damir Mandić te poručio Karlovčanima da su im gradske službe na raspolaganju, a ozlijeđenom vatrogascu poželio je brz oporavak.

Iz Županijskog centra 112 Karlovac izvijestili su da su primili oko 60-ak dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, grmljavinom i tučom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje grada Karlovaca i bližu okolicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of