PRAVOMOĆNA PRESUDA

Županijski sud u Šibeniku potvrdio presudu Puljanima: Priznali krađe i razbojstvo pa dobili blaže kazne

| Autor: Marica KOŠTA

Amiru M. (28) pulski je sud izrekao, a šibenski potvrdio jedinstvenu, ali djelomičnu uvjetnu osudu na godinu i šest mjeseci zatvora, dok je Lani K. (43) izrečena osuda na 11 mjeseci zatvora koja joj je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi

Županijski sud u Šibeniku je odlučujući o žalbama Amira M. (28) i Lane K. (43) iz Pule djelomice preinačio presudu kojom su na Općinskom sudu u Puli osuđeni zbog teških krađa, krađa i razbojstva. Nikada ranije osuđivani Amir M. i Lana K. su nakon priznanja bili proglašeni krivima, jer su između 25. siječnja i 22. veljače ove godine tajnim PIN-om neovlašteno otvorili sef hotela Scaletta u Flavijevskoj ulici u Puli i uzeli ključeve hotela i svih soba. Potom su iz raznih prostorija hotela ukrali hranu, piće, monitor i štapni mikser, sve u vrijednosti 2.500 kuna. Pulski sud je 28-godišnjaka i 43-godišnjakinju za ovu tešku krađu kaznio s po osam mjeseci zatvora s tim da je šibenski sud Puljanki smanjio kaznu za mjesec dana.

Iz kioska opljačkao 210 kuna

Prvostupanjskom presudom Amir M. je kažnjen s deset, a Lana K. s osam mjeseci zatvora i zbog zajednički počinjenog razbojstva 22. veljače ove godine oko 21.15 sati u Tobacco shopu u Ciscuttijevoj ulici u Puli. Međutim, šibenski sud je potvrđujući ove kazne, u pogledu Lane K. preinačio pravnu oznaku djela pa je ona osuđena zbog pomaganja u razbojstvu, a ne njegovog počinjenja. Naime, dok je Lana K. čekala u blizini, Amir M. je s kapom, s prorezima za oči, navučenom preko lica te rukavicama na rukama uperio u djelatnicu plastični pištolj i kazao joj: "Ajde, daj pare." Uplašena djelatnica je otključala blagajnu pa je Amir M. sam iz nje uzeo 210 kuna, a s polica dvije kutije cigareta Rothmans. Po izlasku iz Tobaco shopa Lani je predao novac, cigarete i predmete korištene u pljački.

Pulskom presudom Lani K. bila je izrečena jedinstvena osuda na godinu dana zatvora, a Županijski sud u Šibeniku kaznu je ublažio za mjesec dana tako da joj je za tešku krađu i razbojstvo izrečena jedinstvena osuda na 11 mjeseci zatvora - kazna koja joj je zamijenjena radom za opće dobro na slobodi.  

Krao britvice, pivo, tenisice…

Sud u Šibeniku potvrdio je i dio pulske presude kojom je Amir M. kažnjen s po tri mjeseca zatvora zbog krađa. Krivim je proglašen jer je 26. kolovoza 2018. navečer u trgovinama C&A i Hervis u Ulici Rimskih centurijacija u Puli ukrao dva para čarapa, jednu jaknu, tri trenirke i jedne tenisice vrijedne nešto manje od 2.700 kuna. S ukradenom robom nije daleko stigao, jer ga je na izlasku iz Hervisa zaustavio zaštitar i pozvao policiju. U siječnju i veljači ove godine krao je razne predmete iz trgovina u centru Pule i u Pula City Mallu pa tako i metalni lančić s privjeskom, srebrni prsten, limenku piva, po paketić muških i ženskih britvica te dva para tenisica, ukupne vrijednosti oko 1.000 kuna

Amiru M. pulski je sud izrekao, a šibenski potvrdio jedinstvenu, ali djelomičnu uvjetnu osudu na godinu i šest mjeseci zatvora. Tako će u zatvoru provesti osam mjeseci dok će preostalih 10 mjeseci ostati na slobodi ukoliko u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum