SUTRA PRESUDA

Završeno suđenje za pokušaj ubojstva: KOLARIĆ PRIZNAO KRIVNJU, tužitelj tražio dvije i pol godine zatvora

| Autor: Marica KOŠTA
(M. SARDELIN)

Luka Kolarić je lanjskog 1. kolovoza oko 00.15 sati u beach baru Tequila na Šetalištu Antona Restovića u Poreču tijekom tučnjave osam puta nožem ubo Emila Elkasovića u trbuh, leđa i bedro

 

Suđenje 22-godišnjem Luki Kolariću, državljaninu Hrvatske i Srbije koji boravi u Poreču, danas je na Županijskom sud u Puli završilo njegovim priznanjem krivnje za pokušaj ubojstva Emila Elkasovića (27) iz Žbandaja. U četvrtak u 13 sati bit će objavljena presuda.

Kolarić, inače student ruskog jezika s prebivalištem u Beogradu i boravkom u Poreču, priznao je da je 1. kolovoza prošle godine oko 00.15 sati u beach baru Tequila na Šetalištu Antona Restovića u Poreču tijekom tučnjave osam puta nožem ubo Emila Elkasovića u trbuh, leđa i bedro. Elkasović je tada zadobio vrlo teške i po život opasne ozljede, a život mu je spasila pravovremena liječnička intervencija.

Olakotne okolnosti

Nakon njegovog priznanja, zamjenik Županijske državne odvjetnice Eddy Putigna je u završnom govoru pred vijećem sutkinje Gabrijele Marčete Ferić za Kolarića zatražio zatvorsku kaznu u trajanju od dvije i pol godine. Pritom je tužitelj naveo niz olakotnih okolnosti zbog kojih je zatražio takvu kaznu.

- Olakotnim okolnostima smatram priznanje okrivljenika, čime je pridonio bržem završetku postupka, zatim njegovo kajanje i žaljenje, kao i isprike koje je uputio žrtvi. Riječ je o mladoj osobi koja studira i radi, te dosad nije ni prekršajno ni kazneno kažnjavan. U vrijeme nedjela bio je smanjeno ubrojiv, a olakotnom cijenim i činjenicu da žrtva kaznenog djela nije zainteresirana za kazneni progon okrivljenika. Otegotnom okolnošću smatram intenzitet napada i stupanj krivnje, činjenicu da je čak osam puta ubo žrtvu, kao i da je kazneno djelo počinjeno na javnom mjestu, u tijeku turističke sezone kada u Poreču boravi velik broj ljudi. Također, treba imati u vidu da je ovo djelo ostalo u pokušaju jer je ozlijeđenom pravovremeno pružena liječnička pomoć, naveo je tužitelj.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum