USKOK PODIGAO OPTUŽNICU

Vozačica dala policajcu 500 kuna pa ga odmah prijavila za mito!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Uskok je podigao optužnicu protiv policajca (50) kojeg se tereti da je od jedne vozačice uzeo 500 kuna kako bi joj oprostio prometni prekršaj, piše portal Danica.hr.

Tereti ga se za zloporabu položaja te krivotvorenje službene isprave, za što je predviđena višegodišnja kazna zatvora. Odmah je suspendiran.

Prema optužnici Uskoka, prometni motociklist PU zagrebačke, obavljajući poslove moto-ophodnje na području gradskog centra, 15. lipnja 2019. zaustavio je vozačicu koja je prošla na križanju kroz crveno na semaforu.

“Policajac je obavijestio vozačicu da je počinila prekršaj kažnjiv novčanom kaznom do 5.000 kuna i mjerom oduzimanja vozačke dozvole, ali da kaznu može smanjiti ako odmah plati 500 kuna. Kada mu je vozačica predala traženi iznos, upozorio ju je da o tome nikome ništa ne govori, nakon čega se udaljio te joj nije dao na potpis primjerak naloga o kazni ili utvrđenom prekršaju", navodi se u optužnici.

No, vozačica ga je kasnije prijavila kolegama u policiji, pa je pokrenuta interna istraga. Policajac je nakon toga žurno krivotvorio dokumentaciju kako bi prikrio mito.

“Tako je u radni nalog upisao da je od vozačice naplatio novčanu kaznu zbog blažeg prometnog prekršaja koji vozačica nije počinila te je naznačio drugo vrijeme počinjenja prekršaja. Okrivljenik je naknadno ispunio i potvrdu o naplaćenoj novčanoj kazni na mjestu prekršaja, pri čemu je u rubrici 'potvrdu primio' vozačicu vlastoručno potpisao imitirajući njezin potpis. Tako sačinjenu neistinitu dokumentaciju razdužio je po završetku smjene u I. postaji prometne policije Zagreb, dok je novac u iznosu od 500 kuna razdužio tek 15. srpnja iste godine", navodi se u uskočkoj optužnici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum