OGROMNA ŠTETA

Vozač udario u stado ovaca. SVE SU POGINULE

| Autor: Glas Istre
Ovca - ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Ovca - ilustracija (snimio Milivoj MIJOŠEK)


U četvrtak u 00.40 sati na području otoka Krka došlo je do prometne nesreće, prilikom koje je 20-godišnji vozač Forda, riječkih registracijskih oznaka, zbog neprilagođene brzine vozilom udario u stado ovaca. Spomenute domaće životinje nalazile su se na sredini kolnika te su uslijed jačine udarca uginule. Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 40.000 kuna, pišu 24 sata.

Zbog neprilagođene brzine kretanja navedeni vozač bit će sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, dok će 71-godišnji vlasnik domaćih životinja biti prekršajno prijavljen prema članku 119. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (životinje se ne smije se voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora, odnosno vlasnici su dužni poduzeti sve mjere da iste ne izađu na cestu bez nadzora). 

Također, tijekom ovog tjedna na prometnicama PU primorsko-goranske zabilježena su četiri slučaja istrčavanja životinja na kolnik i naleta na vozila. Riječ je o jelenskoj i srnećoj divljači te divljim svinjama. Naleti životinja zabilježeni su tijekom dnevnih i noćnih sati na prometnicama na području otoka, Viškova, Rijeke, Krka i Vrbovskog. U spomenutim prometnim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba.

Sveukupna materijalna šteta cijeni se na oko 16.500 kuna.

- U cilju sprječavanja ovakvih događaja, pozivamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima i stanju na cesti, osobito u noćnim i jutarnjim satima,  kada je i najveće kretanje životinja, posebno u nenaseljenim dijelovima uz prometnice. Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, izvještava PU primorsko goranska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum