NOVČANE KAZNE I DODATNE MJERE

Vikend rekorderi: Po Puli vozio pod utjecajem skoro 2 promila, Talijan jurio Ipsilonom gotovo 200 NA SAT

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija/Sergej Drechsler/Novi list)

(Ilustracija/Sergej Drechsler/Novi list)


Policija je i ovog vikenda provodila pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu. Policijski službenici su kontrolirali ukupno 449 vozača koji su počinili 208 prekršaja. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 11 vozila.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola uhićene su četiri osobe te su smještene u posebne prostorije do otrježnjenja, dok je jedna osoba uhićena zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Najveću koncentraciju alkohola "napuhao" je 33-godišnjak koji je za upravljačem Seata pulske registracije u nedjelju oko 20.15 sati zaustavljen u Ulici Vidikovac u Puli. Policija je izvijestila da je bio pod utjecajem 1,89 promila alkohola. Policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog "težak" deset tisuća kuna i izrekli zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Najveća izmjerena brzina evidentirana je u subotu, 21. studenoga oko 15.30 sati, na Istarskom ipsilonu, gdje je 52-godišnji talijanski državljanin upravljao Audijem slovenske registarske oznake na dijelu gdje je brzina ograničena na 110 km/h jurio brzinom od 193 km/h.

Policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog na iznos od pet tisuća kuna i izrekli zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater