TRAGIČNO NOVOGODIŠNJE KUPANJE NA PEĆINAMA

VIDEO Utopile se dvije osobe, treću liječnici uspjeli reanimirati


Tradicionalno podnevno novogodišnje kupanje na Pećinama danas se pretvorilo u tragediju. Dvojica su sudionika novogodišnjeg kupanja, kako doznajemo, smrtno stradala, dok su trećeg po neslužbenoj informaciji, uspjeli reanimirati te je, kako se doznaje, izvan životne opasnosti.

Doznajemo kako je ovom tragičnom događaju "kumovalo" jako jugo.

Jedan se muškarac, navodno starije dobi, odmah utopio. Drugog su odnijeli valovi i njega su izvukli vatrogasci. Pokušalo ga se reanimirati na samoj plaži.

Još nekoliko sudionika je, kako doznajemo, ozlijeđeno. Ukupno ih je bilo petnaestak.

Dino Škamo, voditelj smjene javne vatrogasne postaje Vežica, kazao je da su uvjeti za spašavanje bili iznimno teški:

''Bila je to kaotična situacija, jedna tradicija se pretvorila u tragediju. Dobili smo dojavu da se dvije osobe utapaju, međutim kada sam stigao zatekao sam hrpu ljudi na plaži i u vodi, a vidio sam i čovjeka kako pluta u moru. Obukao sam ronilačko odijelo i skočio, a pridružili su mi se moji kolege vatrogasci, ali spašavanje je bilo vrlo teško jer nas je jugo bacalo na sve strane. Jugo je pokazalo svu svoju ćud, bilo je teško jer se nismo imali za što uhvatiti, kazao je Škamo.

U spašavanju je sudjelovalo 11 vatrogasaca i tri vatrogasna vozila javne vatrogasne postaje Vežica, a u akciji su ozlijeđena i dva vatrogasca.

Na plaži su većinom bile osobe starije životne dobi, a iako se svi kupaju već dugi niz godina očito je za tragediju ključna bila kriva procjena kupača koji su podcijenili jačinu juga.

Na mjestu događaja su spasiteljske službe, vatrogasci, hitna pomoć i policija.

O razmjerima tragedije govori i činjenica da je tijekom akcije spašavanja prometnica prema Pećinama bila zatvorena. (P. N., Sanja Gašpert)  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum