BORI SE ZA ŽIVOT

VIDEO / Drama u Zagrebu: MLADIĆ SE UPUCAO PRED POLICAJCIMA. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre


Prizori policajaca kako istrčavaju iz službenih vozila te okružuju mladića na livadi Čalogovićeve ulice u novozagrebačkim Dugavama zaprepastili su oko podne prolaznike i stanare okolnih zgrada.

- Ne znam otkad je taj muškarac bio tamo na livadi, ali se najednom čulo neko vikanje u stilu: "Dosta je, dosta je, vidjet ćete vi". S prozora iz daljine nisam znala da je naoružan, mislila sam da na livadi šeće psa i razgovara na mobitel jer je i mahao jednom rukom, a drugu je držao blizu glave. Valjda ga je netko iz blizine dolje vidio pa zvao policiju. Došla su prvo dva policajca, a ubrzo i specijalci. S 50-ak metara udaljenosti policajci su s njim razgovarali, piše Jutarnji list.

- Govorili su mu da će sve biti u redu, da ne radi gluposti. Trajalo je to neko vrijeme, da bi se u jednom trenutku čuo muški glas kako govori "u vrat, u vrat". Ne znam je li to govorio on ili policajac, da bi se najednom začuo pucanj. Pogledala sam kroz prozor, a dečko je ležao na travi i oko njega su bili policajci, kaže za Jutarnji jedna stanarka Čalogovićeve ulice.

Dodaje da je Hitna već bila u blizini te su ranjenog mladića stavili na nosila i odvezli. Drugi stanar kaže da je tog mladića često znao viđati u kvartu, u druženju s prijateljima.

- Šokirani smo da je oružje i dalje toliko lako dostupno svima, pa i mladima. Ako je doista imao bombu sa sobom, kako se govori po kvartu, a ne samo pištolj, pa moglo je i više biti ozlijeđenih. Mjesto na kojem se sve odvijalo je blizu stambene zgrade i šetnice te ulica gdje prolaze auti.

Kažu da se mladić pokušao ubiti i da ga je navodno policajac ranio i time mu zapravo spasio život od suludog čina. Kako god da je ranjen, tom dečku treba psihološka pomoć jer rana vanjska će zacijeliti, ali treba zagrebati u problem koji nosi u sebi. Nadam se da će smoći snage suočiti se s razlogom koji ga je natjerao da ovaj čin, smatra drugi žitelj Dugava, piše Jutarnji list.

Iz PU zagrebačke o okolnostima događaja ne mogu ništa govoriti jer je istraga u tijeku, no slučaj vode kao pokušaj samoubojstva te napominju da niti jedan policajac nije ispalio metak.

(Snimio Damir Krajac / Cropix)

S obzirom na to da se sve odvijalo pred okupljenim građanima, mještani ističu još kako su policajci pokazali neviđenu hrabrost što su strpljivo i na vrlo maloj udaljenosti pregovarali s naoružanim, rastrojenim čovjekom, piše Jutarnji list.

Odakle mladiću oružje kojim je prijetio, nije poznato. No i u ovakvim slučajevima policija obično temeljem sudskog naloga obavi pretres doma i drugih prostorija koje osoba koristi kako bi se što više oružja maknulo s ceste.

Inače, tijekom policijskog očevida policija je ogradila veći dio oko mjesta intervencije kako bi izuzeli sve tragove s livade koji su potrebni za daljnje istraživanje i tijek postupka, piše Jutarnji list.

(Snimio Damir Krajac / Cropix)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater