SKORO 2 PROMILA

Uskoro počinje suđenje Veri Begić, bivšoj pročelnici za sport Grada Rijeke, za izazivanje smrti u prometnoj nesreći na Ipsilonu kod Umaga u pijanom stanju. PRIJETI JOJ ČAK 15 GODINA ZATVORA 

| Autor: Mateo SARDELIN
Vedran KARUZA

Na Županijskom sudu u Puli uskoro će početi suđenje Veri Begić, bivšoj pročelnici Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu te nekad vrlo uspješnoj atletičarki, koja je optužena za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu koja je za posljedicu imala smrt Umažanina Igora Soldatića (41). Kako doznajemo, pripremno ročište na kojem će prisustvovati samo tužiteljstvo i obrana, sudu će biti podnijeti dokazni materijal te će biti određen datum početka glavne rasprave. Budući da je za kazneno djelo za koje se Begić tereti predviđena zatvorska kazna od tri do 15 godina, sudski postupak vodit će se na Županijskom, a ne na Općinskom sudu.

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza prošle godine, pod utjecajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala Peugeotom te na dionici čvor Buje, izvan naselja Nova Vas, na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se iz suprotnog smjera pravilno upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije. Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog vozila najprije udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu Peugeota pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici. Vozač je uslijed silovitog sudara zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo. Njegova supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

Begić je nakon nesreće pritvorena, a nakon mjesec dana je puštena na slobodu uz mjere opreza.


  Podijeli: Facebook Twiter  Vremenska prognoza

  Podaci preuzeti sa: www.yr.no


  Web kamere

  Pula

  Pula: Banjole bay
  Pula: Banjole bay

  Pula

  Pula: Korzo, Giardini
  Pula: Korzo, Giardini