DOVRŠENA ISTRAGA

VELIKI USPJEH PULSKE POLICIJE: Uhićen 30-godišnji muškarac koji je elektrošokerom ozlijedio dva policijska službenika

| Autor: Glas Istre
(snimio čitatelj Glasa Istre)

(snimio čitatelj Glasa Istre)


Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 30-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijetnja, protupravno oduzimanje slobode, neovlašteno slikovno snimanje, neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i prisila prema službenoj osobi, a da je 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Rezultat je to intenzivnog traganja policije posljednjih dana za muškarcem za kojim je bila raspisana tjeralica zbog sumnje da je prosincu prošle godine počinio kaznena djela na štetu 40-godišnje žene. Naime, policija je 12. prosinca zaprimila dojavu da je 40-godišnjakinja uspjela pobjeći muškarcu koji ju nekoliko dana držao zatvorenu u stanu. Utvrđeno je kako je osumnjičeni 9. prosinca u stanu u Kvarnerskoj ulici u Puli fizički napao ženu, vezao joj ruke lisicama i zaključao je u stan, a potom ju je u večernjim satima automobilom prevezao u drugi stan na području Pule. Tamo je ženu ponovno fizički napao, prijetio joj je te ju je do 12. prosinca držao zaključanu u jednoj sobi. Osumnjičeni je ispred sobe postavio kameru koja je bila povezana s njegovim mobitelom kako bi imao nadzor nad njom u svakom trenutku. Žena je 12. prosinca uspjela iskoristiti nepažnju počinitelja i pobjeći, a kod 30-godišnjaka je ostalo njeno vozilo koje je muškarac neovlašteno uzeo. Ženi je u pulskoj bolnici pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

(snimio čitatelj Glasa Istre)

Policijski službenici intenzivno su tragali za počiniteljem, a 2. veljače oko 1 sat uočili su na Usponu Vincenta iz Kastva sumnjivog muškarca te su mu pokušali provjeriti identitet. Muškarac se oglušio na zapovjedi policijskih službenika te je pružao aktivni otpor, radi čega su policijski službenici nad njim primijenili sredstva prisile, no osumnjičeni je elektrošokerom lakše ozlijedio dvojicu policijskih službenika i pobjegao s mjesta događaja.

Kako bi pronašli počinitelja, policijski službenici pojačali su ophodnje te su jučer, 4. veljače u popodnevnim satima, u stanu u Ulici Sergijevaca uhitili osumnjičenog.

Fotografije uhićenja poslao je u redakciju Glasa Istre naš čitatelj.

Osim njega, uhitili su i 20-godišnjakinju, za koju je utvrđena sumnja da je pružala smještaj 30-godišnjaku kako bi se sakrio od policije, iako je znala što je učinio.

(snimio čitatelj Glasa Istre)

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će se danas tijekom dana privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske, a protiv 20-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Budući da je prilikom uhićenja počinitelja policija pronašla 12.7 grama amfetamina, 7.1 gram marihuane i pet tableta Normabela, 30-godišnjaku je izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater