MNOGIMA JE SADA LAKŠE

VELIKI USPJEH PULSKE POLICIJE: Stali su na kraj nizu od čak 14 teških krađa po raznim dijelovima Istre. Potraga je trajala više od godinu dana. Policija opisuje kako su riješili slučaj

| Autor: Glas Istre
Neke od ukradenih stvari

Neke od ukradenih stvari


Veliki uspjeh pulske policije koja je stala na kraj nizu od čak 15 kaznenih djela, od čega 14 teških krađa.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da je 37-godišnji hrvatski državljanin počinio ta djela, kao i jedno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Nakon što je policija zaprimila nekoliko dojava vlasnika kuća za odmor o provalama u naselju Pavićini na području Marčane, policijski službenici danima su provodili pojačane aktivnosti na tom području. U srijedu, 28. listopada u jutarnjim satima, uočili su sumnjivo vozilo i dvije osobe koje su se, kad su im se policijski službenici približili, dale u bijeg. U potragu za sumnjivcima uključile su se dodatne policijske snage te je u četvrtak rano ujutro u zaseoku na području Žminja uhićen 37-godišnjak.

Uspješna akcija pulske policije
Načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su da je 37-godišnjak od kolovoza prošle godine do 28. listopada ove godine provalio u devet vikend kuća na području Pavićina te je time vlasnicima, uglavnom slovenskim državljanima, pričinio materijalnu štetu od  najmanje 50.000 kuna. Muškarac je u vikend kuće provaljivao na razne načine pa je tako koristio polugu ili tjelesnu snagu za nasilni ulazak, a u jednom slučaju je razbio staklenu stjenku. Osumnjičeni je iz vikend kuća otuđivao različite predmete te su tako vlasnici ostali bez solarnih ploča, reflektora,  agregata, plinskih boca, televizora, raznih alata i prehrambenih proizvoda, dok je jedan vlasnik ostao i bez quad vozila koje je bilo parkirano ispred vikend kuće.

Uspješna akcija pulske policije
Još neke od pronađenih stvari

Osim u okolici Pule, 37-godišnjak je kaznena djela činio i na rovinjskom i porečkom području pa je tako četiri teške krađe počinio na rovinjskom području, a jednu u okolici Poreča. U siječnju je iz dvorišta obiteljske kuće u Rovinjskom Selu otuđio miješalicu za beton i štapove za pecanje, a u travnju je provalio u pet glamping šatora u Balama i otuđio razne kuhinjske i kupaonske uređaje i namještaj. S kaznenim djelima je nastavio i u lipnju, kada je u naselju Kokuletovica provalio u poslovni prostor pravne osobe i otuđio razne alate, a u listopadu je provalio u vikend kuću u naselju Maružini i otuđio baterije za solarno grijanje. Posljednju provalu osumnjičeni je počinio u noći s 25. na 26. listopada, kada je provalio na farmu na području između Sv. Lovreča i naselja Perini te je otuđio pušku, razne alate i uređaje. Ukupna materijalna šteta koja je nastala vlasnicima na rovinjskom i porečkom području procjenjuje se na najmanje 35.000 kuna.

Policija je pronašla većinu otuđenih predmeta prilikom pretrage vikend kuće na području Žminja te će ih vratiti vlasnicima, a s obzirom da su pronađeni i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu iz drugih provala, policija će nastaviti s provođenjem kriminalističkog istraživanja. Prilikom pretrage policijski službenici pronašli su i 175 grama marihuane, 0.6 grama amfetamina, tri mobitela i jednu preciznu digitalnu vagu tako da će 37-godišnjaka prijaviti i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Osumnjičeni je danas u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske uz kaznenu prijavu za 15 kaznenih djela, a policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater