POŽAR JE LOKALIZIRAN

VATRENA STIHIJA NA PODRUČJU IZMEĐU BALA I ROVINJA: Požar gasila 52 vatrogasca s 20 vozila, intervenirala i dva kanadera

| Autor: Glas Istre
U gašenje su se uključili i kanaderi (Arhiva)

U gašenje su se uključili i kanaderi (Arhiva)


Veliki požar izbio je u ponedjeljak oko 13.20 sati na području između Bala i Rovinja, u blizini mjesta Čubani. Kako saznajemo od glavnog vatrogasnog zapovjednika Istarske županije Dina Kozlevca, požar je lokaliziran oko 19.30 sati.

- Gorjela je trava, nisko raslinje i makija, a na terenu su gasila 52 vatrogasca s 20 vozila - to su vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Rovinj te dobrovoljnih vatrogasnih društava Rovinjsko selo, Žminj, Bale i Kanfanar. Tijekom popodneva u pomoć su pristigle i dvije ekipe Javne vatrogasne postrojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Fažana s dva vozila.

U gašenje požara uključila su se i dva kanadera, koji su s požarišta otišli oko 19.30 sati kad je požar i lokaliziran, te je nakon toga uslijedilo dogašivanje. Iako je požar bio u blizini mjesta Čubani, nije bilo opasnosti da vatra dođe do naselja. Još ne znamo kolika je površina opožarena, pretpostavljamo da je između 10 do 20 hektara. Na požarištu ostaju dežurni vatrogasci minimalno 24 sata, jer su temperature visoke i opasnost od požara i dalje postoji, rekao nam je Kozlevac.

Tijekom ponedjeljka, kako saznajemo od Kozlevca, na području Istre je bilo šest požara otvorenog prostora - od toga su veći bili onaj u Valdebeku i kod Čubani, a ostala četiri požara su bila manjeg obima te su ubrzo ugašena.

I jučer je gorilo u blizini sela Čubani - tada su intervenirali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Rovinj i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bale s osam vatrogasaca i pet vozila, a kako neslužbeno saznajemo, bio je to manji požar, te je jučer izgorjelo oko 500 četvornih metara, a nažalost, u požaru je izgorjela i košnica pčela.

(Foto: DVD Bale)(Foto: DVD Bale)(Foto: DVD Bale)(Foto: DVD Bale)(Foto: DVD Bale)(Foto: DVD Bale)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini