TOMISLAV ILIJEV (61), ZVANI SLATKI

UMAG: ZBOG POTICANJA NA LIKVIDACIJU SUPRUŽNIKA I DJEČAKA Umažanin će odležati u zatvoru šest i pol godina

| Autor: Marica KOŠTA
Motiv za likvidaciju tročlane obitelji bio je gubitak krova nad glavom (Sanja BOSNIĆ)

Tijekom suđenja je utvrđen i motiv zločina koji je, na sreću, ostao samo na pokušaju - Ilijev je htio angažirati, odnosno platiti nekoga da ubije Zallaja i njegovu obitelj jer je s njim imao neriješene imovinsko-pravne odnose

Šest i pol godina provest će u zatvoru 61-godišnji nezaposleni slastičar Tomislav Ilijev, zvani Slatki, iz Umaga zbog poticanja na teško ubojstvo troje članova obitelji - Gjina Zallaja (58), njegove nevjenčane supruge Gabrijele Pasulji (52) i njihovog 11-godišnjeg sina te za nedozvoljeno posjedovanje oružja - prepravljenog plinskog pištolja.

Unatoč činjenici da su zbog koronavirusa i propisanih mjera zaštite u protekla tri mjeseca mnoge javne službe otežano radile, na Županijskom sudu u Puli nije bilo otkazivanja rasprava, osim onih u kojima su, u svojstvu svjedoka ili okrivljenika, trebali sudjelovati strani državljani.

U tom je periodu, između ostalih, održano nekoliko ročišta rasprave protiv Ilijeva te je početkom lipnja vijeće sutkinje Vere Glasnović Gjoni donijelo nepravomoćnu osuđujuću presudu. Premda se u istrazi branio negiranjem optužbi pulskog Županijskog državnog odvjetništva, Ilijev je na suđenju ipak priznao da je 2. kolovoza 2019., između 22 i 23 sata, u stanu na katu kuće u Ulici Pozioi u Umagu pokazao poznaniku Elvisu P. prepravljeni poluautomatski plinski pištolj i pitao ga bi li za njega likvidirao Gjina Zallaja, njegovu suprugu i njihovog sina, odnosno poznaje li nekoga tko bi to, za novac, htio napraviti.

Tijekom suđenja je utvrđen i motiv zločina koji je, na sreću, ostao samo na pokušaju - Ilijev je htio angažirati, odnosno platiti nekoga da ubije Zallaja i njegovu obitelj jer je s njim imao neriješene imovinsko-pravne odnose.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini