AKCIJA USKOKA I POLICIJE

Uhićeni zaposlenici Lepoglave: Dilali mobitele osuđenim ubojicama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (cropix)

Ilustracija (cropix)


Jutarnji list neslužbeno doznaje da su uhićena dvojica zaposlenika Kaznionice u Lepoglavi i to stručnjaci zaposleni u Odjelu tretmana kaznionice. Policija i USKOK uhitili su ih i osumnjičili zbog sumnji da su Amiru Mafalaniju, osuđenom zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, te Armendu Musliuju, osuđenome zbog otmice i ubojstva sina direktora slovenskoga Petrola, Juraja Bajde, u zatvor u Lepoglavu dostavljali mobitele, SIM kartice i USB stickove.

Osim navedene dvojice, kao poticatelji su osumnjičeni i Mafalani i Musliu, ali i neki članovi njihovih obitelji koji su im, prema sumnjama policije, mobitele i SIM kartice preko dvojice službenika slali u zatvor.

U USKOK-u jučer nisu željeli ništa reći o kriminalističkome istraživanju, navodeći kako je u ovoj fazi ne mogu iznositi nikakve informacije. Amir Mafalani jedna je od ukupno šest osoba pravomoćno osuđenih za ubojstvo medijskoga izdavača i vlasnika Nacionala Ive Pukanića te njegova suradnika Nike Franjića, ubijenih u napadu eksplozivnom napravom u listopadu 2008. godine, piše Jutarnji list.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater