OPASAN TREND

U Zadru noćas opet gorjeli automobili, požar izazvan otvorenim plamenom

Hina

Hina


Osobni automobili ponovno su gorjeli u Zadru u noći s nedjelje na ponedjeljak, kada je otvorenim plamenom izazvan požar na Alfa Romeu i Subaruu zadarskih registracija, pa policija provodi istragu zbog mogućnosti da je požar podmetnut, što se prošle i početkom ove godine učestalo događa u hrvatskim gradovima, posebno dalmatinskim te u Zagrebu.  

 Zadarska policija u ponedjeljak je priopćila kako je očevidom utvrđeno da je oko 1,15 sati u ulici Don Bože Milanovića izbio požar na dva vozilu u vlasništvu 31-godišnjaka i Subaruu u vlasništvu 56-godišnjaka, izazvan je otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari.

 Materijalnu štetu na oba opožarena vozila policija procjenjuje na više desetaka tisuća kuna, a u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

 Portali prenose izjavu mlađeg vlasnika automobila koji kaže kako ne zna nikoga tko bi mu želio zlo. Požar su ugasili vatrogasci. 

Požari na automobilima nastavljeni i u ovoj godine, ponovno uglavnom u Dalmaciji

 Inače, požari na automobilima, koji su prošle godine zabilježeni u više hrvatskih gradova, nastavili su se i početkom ove godine, opet u najvećoj mjeri u Dalmaciji.

 Tako je već drugog ovogodišnjeg dana, odnosno noći u zadarskoj Ulici Hrvatskog sabora izbio požar na parkiranom Volkswagen Tiguanu u poznatog 62-godišnjeg zadarskog ugostitelja, za koji je policija utvrdila da je namjerno izazvan.

 Vatra se proširila i na susjedni automobil, Renault Twingo, registriran na tvrtku istog ugostitelja,

 Na zadarskom području, u naselju Crno, automobili su gorjeli i krajem lipnja prošle godine, kada su u noći izgorjeli Mercedes i BMW u vlasništvu 44-godišnjaka, a plamenom je bio zahvaćen i u blizini parkiran kombi istog vlasnika.

Automobili gorjeli i na splitskom području

 Krajem studenoga prošle godine požar dvaju plastičnih kontejnera u splitskom gradskom kotaru Sućidar proširio se na obližnja parkirana vozila - izgorjela su dva automobila.

 Pet dana ranije, također u noći, u Kaštel Kambelovcu izgorio je Golf 'trica' u vlasništvu 23-godišnjaka.

 Očevidom na požarištu u kojemu su lani sredinom travnja, opet pod okriljem noći, u Podstrani kod Splita u potpunosti izgorjeli Citroen C3 i motocikl Suzuki, a nagorio automobil Toyota, utvrđeno je da je požar izazvan otvorenim plamenom ili žarom.

 Dubrovačka je policija, pak, lan krajem rujna uhitila 58-godišnjaka zbog sumnje da je u noći u Ulici od svetog Mihajla potpalio požar na plastičnom kontejneru i suhoj travi u kojemu je izgorio osobni automobil.

Opožareni automobili i u unutrašnjosti

 Osobna vozila gorjela su i u unutrašnjosti, posebno na zagrebačkom području, pa su tako početkom prosinca prošle godine na parkiralištu u novozagrebačkoj Masleničkoj ulici izgorjela dva automobila. Nedugo prije toga požar je izbio i na parkiralištu na zagrebačkim Ravnicama, kada je oštećeno desetak vozila.

 Lani u travnju na zagrebačkom Prisavlju zapaljen je luksuzni Mercedes, u neposrednoj blizini popularnog ribljeg restorana. Krajem istog mjeseca požar je podmetnut pod Ford u zagrebačkoj Stepičevoj ulici. Ford je u požaru izgorio, a vatra je zahvatila još dva vozila.

 Prije godinu dana požar je podmetnut u Strmcu Samoborskom, pri čemu je nekoliko automobila u potpunosti izgorjelo, a nekoliko djelomično. Riječ je bila uglavnom o vozilima u vlasništvu tri tvrtke iz Zagreba i Strmca Samoborskog.

 Ono što je zajedničko za navedene te ranije slučajeve je da se gotovo uvijek potpaljuje u noći, da je najčešće riječ o skupocjenim vozilima, te da počinitelji u pravilu ostaju neotkriveni. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater