TRAGEDIJA

U STRAVIČNOJ PROMETNOJ NESREĆI POGINULE "NAJLJEPŠE SESTRE BALKANA": Preminulo još dvoje njihovih suputnika

| Autor: Portal Glas Istre
(Foto: Facebook)

U prometnoj nesreći u švedskom gradu Göteborgu, kako prenosi Jutarnji list, u nedjelju su oko 4:07 sati poginule četiri osobe, među kojima su bile i Elma (19) i Irma Usto (20), kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, pripadnika ratne Specijalne jedinice Ministarstva unutarnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine, piše Dnevni avaz.

- Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Jako su voljele Sarajevo i često su dolazile da obiđu rodbinu i prijatelje. U travnju su s ocem trebale doći u Sarajevo na Dan policije. Već su bile rezervirale karte - rekao je za Faktor Alija Usto, djed poginulih djevojaka, koje su u medijima često zvali "najljepše sestre Balkana".

Vijest o tragičnom stradavanju sestara Usto na svom je Facebook profilu objavila Samira Memišević, djevojka koja također živi u Švedskoj.

- Policija je dobila obavijest oko 4:07 sati da je jedan automobil udario direktno u betonski stup na dijelu autoputa E20 Olskroksmotet, koji prolazi sredinom Göteborga. Uzrok nesreće najvjerojatnije su sklizav kolnik i neprilagođena brzina.

Kako piše Jutarnji, policija traga i za osobom koja je snimala prometnu nesreću prije dolaska policije i pobjegla s mjesta nesreće, što se klasificira kao prekršaj za širenje privatne snimke bez dozvole - napisale su dnevne novine Göteborgs-Posten.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum