STRANI DRŽAVLJANIN

U nesreći u Poreču smrtno stradala jedna osoba, PREMINULI JE BIO ZARAŽEN KORONAVIRUSOM

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Osoba poginula u nesreći, što se dogodila na području Poreča, bila je zaražena koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Istarske županije na konferenciji za novinare u nedjelju.

Riječ je o državljaninu Albanije na privremenom radu u Istri.

- Po protokolu je od preminule osobe, prije obdukcije, uzet bris i utvrđeno je da je osoba stradala u nesreći bila zaražena koronavirusom. To nije osoba koja je preminula od Covid-infekcije, nego je poginula nesretnim slučajem. Svim osobama koje su bile na uviđaju i u mogućem kontaktu sa stranim državljaninom određena je mjera samoizolacije odnosno karantene za one koji nemaju uvjete za samoizolaciju, rekao je Aleksandar Stojanović, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Stradali je bio u društvu više albanskih državljana, koji se na području Istre nalaze i prije početka epidemije, rekao je načelnik Policijske uprave Istarske Božo Kirin.

- Radi se o grupi državljana Albanije koji su na našem području od siječnja i koji imaju uredno prijavljen boravak za obavljanje poslova, izvijestio je Kirin ukratko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum