U KUĆI

U MOTOVUNSKIM NOVAKIMA PRONAĐEN MRTAV MUŠKARAC

Zbog sumnje u trovanje ugljičnim monoksidom, naložena je obdukcija nad tijelom preminulog muškarca

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Policija je 4. veljače oko 11 sati zaprimila dojavu da je u kući u naselju Motovunski Novaki pronađen mrtav muškarac. Policijski službenici utvrdili su kako se radi o 56-godišnjaku, a osim njega u kući je pronađen i uginuli pas.

Tijelo preminulog muškarca pregledao je mrtvozornik. Na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja, no zbog sumnje u trovanje ugljičnim monoksidom, nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Tijekom sezone grijanja stambenih, poslovnih i gospodarskih prostora, povećava se opasnost od požara, eksplozija i trovanja ugljičnim monoksidom (CO) te stoga policija podsjeća da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenike, protočne bojlere) treba obavezno servisirati, i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, redoviti pregled potrebno je obaviti barem jednom godišnje, također od strane ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater