LICE S TJERALICE

U Kostariki uhićen Hrvat kojeg Hrvatska traži ZBOG KRIJUMČARENJA 170 KILOGRAMA KOKAINA

| Autor: Glas Istre, Hina
Miroslav Aničić (Snimio Goran Mehkek / Cropix)

Miroslav Aničić (Snimio Goran Mehkek / Cropix)


Policija u Kostariki uhitila je 45-godišnjeg hrvatskog državljanina Miroslava Aničića, osumnjičenog za povezanost s trgovinom drogom, na temelju uhidbenog naloga koji je za njim raspisala Hrvatska, izvijestio je u srijedu lokalni portal San Carlos Digital iz Kostarike.

Aničić je uhićen pored svoje kuće u mjestu Boca de Arenal, u provinciji Alejuela, na sjeveru te srednjoameričke zemlje.

Policija ga je privela temeljem Interpolove tjeralice.

Hrvatska je raspisala uhidbeni nalog 2018. godine a on se od 2019. godine nalazio u Kostariki, piše San Carlos Digital. Kostarikanska policija je slijedila njegov trag posljednjih šest mjeseci sve dok ga nije pronašla u Boca de Arenalu.

Tamošnji sud bi trebao odlučiti o njegovu izručenju Hrvatskoj.

Interpolov ured u San Joseu, glavnom gradu Kostarike, te hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova nisu trenutno odgovorili na upit Hine. Aničić nije bio dostupan za komentar.

Podsjetimo - godine 2018. izrečena je pravomoćna presuda Miroslavu Aničiću i ostalim optuženima u aferi Spider web, te su ukupno osuđeni na 63 godine zatvora, i to zbog zbog krijumčarenja najmanje 170 kilograma kokaina.

Oni su drogu specijaliziranim, uglavnom privatnim avionima prevozili iz Dominikanske Republike u Europu, a cijela skupina razotkrivena je u međunarodnoj policijskoj akciji Spider web kada su 2011. u Austriji uhićeni Aničić, inače kanadski Hrvat, i njegova djevojka Marina Gašpar.

Tada je u njihovu vozilu nađeno 100 kilograma kokaina, a Aničić se kasnije branio da je mislio da prevozi novac, a ne kokain.

Osim što su osuđeni na zatvorske kazne, Aničić i njegov ortak Nikola Katić zajedno moraju vratiti 14,5 milijuna kuna, odnosno svaki po 6,9 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini