NAJNOVIJENESREĆE U MORU

U Istri je od početka ljeta do sada u moru smrtno stradalo šest osoba

| Autor: Marica KOŠTA
Puljanin je u moru umro od infarkta (Dejan ŠTIFANIĆ)

Smrt 78-godišnjeg Puljanina prekjučer poslijepodne u moru u Pješčanoj uvali nije uslijedila zbog utapanja već je umro uslijed infarkta * Troje Slovenaca se utopilo, dok će se točan uzrok smrti četvrtog Slovenca i Austrijanke znati kada budu gotova histološka i toksikološka vještačenja

Premda se u ponedjeljak nakon smrti 78-godišnjaka u moru u Pješčanoj uvali mislilo da je on preminuo zbog utapanja, ispostavilo se da je Puljanin, koji je inače imao ozbiljnih zdravstvenih problema, umro prirodnom smrću, uslijed infarkta. Njegovo je tijelo iz mora izvuklo nekoliko osoba među kojima je bio i Stefan Gjoni, mladi liječnik s pulske Hitne pomoći koji je nazvao kolege te do dolaska ekipe nastojao reanimirati muškarca. Iako je Hitna pomoć brzo stigla u Pješčanu uvalu i iako su liječnici dali sve od sebe, muškarac je preminuo.

Od početka ove godine do 12. kolovoza u Istri su se utopile tri osobe, svi slovenski državljani. Prvi slučaj zabilježen je 25. lipnja u Barbarigi gdje se utopio 68-godišnji Slovenac. Njegova sunarodnjakinja, 74-godišnjakinja utopila se 17. srpnja u Novigradu dok se nekoliko dana kasnije, 25. srpnja, utopio 72-godišnji Slovenac.

Slovenac pao s jet - skija

Osim ova tri utapanja i prekjučerašnje smrti Puljanina u Pješčanoj uvali, na području Istre su u moru preminule još dvije osobe no još se ne zna točan uzrok njihove smrti. U Policijskoj upravi istarskoj pokušali smo doznati je li 47-godišnji slovenski državljanin u srpnju umro uslijed utapanja, ali još nije utvrđen uzrok njegove smrti. Naime, slovenski je državljanin nestao 25. srpnja nakon što je pao u more s jet - skija u kampu Valkanela u Funtani. Za njim su četiri dana u porečkom akvatoriju intenzivno tragali službenici pomorske i aerodromske policije, djelatnici Lučke kapetanije, ronioci Interventne jedinice policije, rovinjski vatrogasci i ronioci ronilačkog kluba Morska zvijezda. Tek 29. srpnja u moru na devet nautičkih milja od porečke obale posada jedne talijanske brodice uočila je tijelo muškarca i o tome obavijestila policiju. Identitet muškarca je odmah utvrđen, no ne i uzrok smrti pa su naložena histološka i toksikološka vještačenja. Međutim, u PU istarskoj doznajemo da rezultati vještačenja još nisu stigli tako da je uzrok smrti 47-godišnjaka i dalje nepoznat.

Pozlilo joj na ronjenju

Iz istog razloga, izostanka histološkog i toksikološkog nalaza, nije utvrđen ni uzrok smrti 37-godišnje Austrijanke koja je u pulskoj bolnici preminula 6. srpnja nakon što joj je pozlilo prilikom ronjenja. Austrijanka je s ronilačkim klubom iz Vrsara bila na organiziranom ronjenju kod olupine potopljenog broda Barun Gautsch u rovinjskom akvatoriju. Pozlilo joj je oko 11.30 sati pa je plovilom prevezena u rovinjsku luku, a potom i u pulsku bolnicu gdje je preminula u 14.53 sati.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam