ZLOČINAČKO UDRUŽENJE

U godinu dana izdilali 4,2 kilograma heroina, prilikom uhićenja zaplijenjeno još 3,9 kila. MEĐU UHIĆENIMA JE I 47-GODIŠNJI PULJANIN

Među uhićenima je i 47-godišnji Puljanin, a jedan od osumnjičenih trenutno je nedostupan hrvatskoj policiji

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Droga i novac zaplijenjeni od petorice dilera (foto: PU istarska)

Droga i novac zaplijenjeni od petorice dilera (foto: PU istarska)


Višemjesečno kriminalističko istraživanje koje su proveli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske, Odjela kriminaliteta droga su u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke, Službom kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, rezultiralo je uhićenjem pet osoba zbog sumnje da su se povezali u zločinačko udruženje i u proteklih godinu dana stavili u prodaju najmanje 4,2 kilograma heroina. Među uhićenima je i 47-godišnji Puljanin, a jedan od osumnjičenih, 42-godišnjak, trenutno je nedostupan hrvatskoj policiji.

Policija sumnjiči petoricu muškaraca, 43-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, 59-godišnjeg državljanina Srbije i četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 66, 49, 47 i 42 godine, da su kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja počinili na području Istarske, Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske županije. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o ekipi koja je od ranije poznata policiji po kaznenim djelima iz domene zloporabe droga.

Policija navodi da su heroin nabavljali na područje jedne od zemalja jugoistočne Europe, te su ga krijumčarili na područje Hrvatske. Djelovali su udruženo, svatko u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje, te same prodaje.

Uhićenja su se odigrala tijekom petka. Trojica osumnjičenika uhićena su na području Policijske uprave zagrebačke, jedan na području Policijske uprave istarske i jedan na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Tijekom pretrage njihovih domova i vozila pronašli su ukupno 3,9 kilograma heroina i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske, a kaznena prijava protiv njih dostavljena je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of