ZAOKRUŽENA PRIČA

Isti maloljetnici u ponedjeljak u Puli ukrali su i razbili još jedan automobil. Jedan od njih je toliko mlad da se na njega ne primjenjuje Kazneni zakon

| Autor: Glas Istre
Drugi ukradeni automobil (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Drugi ukradeni automobil (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Policija je složila cijelu priču oko ludnice u ponedjeljak na pulskim cestama, kada su ukradena dva automobila i oba su završila u stablima.

O jednom slučaju bilo je poznato da su počinitelji trojica maloljetnika (taj automobil završio je udaranjem u stablo i prometni znak preko puta kapije Uljanika), a za drugi se još nije znao počinitelj.

No, policija danas javlja da su isti počinitelji - i u ovom slučaju. Dakle, kad su zabili jedan auto u stablo ukrali su drugi i potom završili vožnju (uz policijsku potjeru) - na sličan način. Zanimljivo je i da, kako je i izvještavao Glas Istre, jedan od maloljetnika ima samo 13 godina. On je zakonski još uvijek dijete i na njega se neće primjenjivati Kazneni zakon. 

Priopćenje policije: 

Pulska policija dovršila je kriminalističko istraživanjei i utvrdila sumnju da su dvojica maloljetnika počinila kaznena djela krivotvorenje isprave, oštećenje tuđe stvari te dva kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari. Budući da treća osoba koja je bila s njima - dijete - u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije navršila 14 godina, prema njoj se ne primjenjuju odredbe Kaznenog zakona.
 
Policijski službenici utvrdili su kako su maloljetnici 31. siječnja u poslijepodnevnim satima u Industrijskoj ulici u Puli otuđili Golf 56-godišnjeg vlasnika te su na njega postavili nepripadajuće registracijske oznake. Takvo vozilo koristili su u prometu te su u Labinskoj ulici ušli u dvorište obiteljske kuće gdje su srušili stablo i zid, čime su 55-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko tisuća kuna.
 
Nakon što su izazvali prometnu nesreću, maloljetnici su u Koparskoj ulici otuđili automobil Toyota, pulske registracijske oznake, 59-godišnjeg vlasnika, te su s njim počinili nekoliko prometnih prekršaja.
 
Naime, policijski službenici su u Faverijskoj ulici uočili automobil te su mu dali zvučne i svjetlosne znakove za zaustavljanje, no vozač je naglo povećao brzinu kretanja i prošao pored znaka obaveznog zaustavljanja. Nastavio je vožnju ulicama Ozad Arene, Scalierovom, Istarskom, Giardini, Laginjinom i Dobrilinom u zabranjenom smjeru, a u Flaciusovoj ulici je skrenuo s kolnika u desno i udario u prometni znak, a potom i u stablo.
 
Radi sumnje da su počinili kaznena djela, policija će protiv dvojice maloljetnika podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Protiv maloljetnika koji je upravljao vozilom, policija će podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater