OČEVID U TIJEKU

FOTO / U CENTRU POREČA USRED NOĆI ODJEKNULA DETONACIJA Eksplozija raznijela bankomat HBP-a, a prostor Narodnih novina u centru La cop potpuno izgorio. Prije eksplozije policija je primila još DVIJE INDIKATIVNE DOJAVE

| Autor: Mateo SARDELIN


U noći sa srijede na četvrtak raznesen je bankomat HPB-a koji se nalazio s vanjske strane Narodnih novina u sklopu porečkog centra La cop u Ulici Matije Vlašića. 

Bankomat je najvjerojatnije raznijela eksplozija plinom, a koliko je bila silovita govori prizor koji je dočekao policiju i vatrogasce. Došlo je i do velikog požara koji je u potpunosti progutao prostor Narodnih novina, iz kojeg se dimilo i u jutarnjim satima.

Indikativno je međutim da je neposredno prije eksplozije u Poreču policiji najprije dojavljeno da je provaljeno u poslovnicu Istarske kreditne banke Umag u Taru, a samo desetak minuta poslije i da je u Vabrigi zapaljeno vozilo Peugeot Partner.

Kako doznajemo, iz banke nije ništa ukradeno. Osim štete na vratima, u unutrašnjosti je razbijeno zaštitno staklo na jednom šalteru i razbacan je sitni inventar. 

Vozilo koje je zapaljeno u Vabrigi je potpuno izgorjelo.

Radi li se u sva tri slučaja o istim počiniteljima koji su policiju htjeli navući na krivi trag, odnosno dobiti manevarski prostor za obijanje bankomata, zasad se može samo pretpostaviti.

U tijeku je očevid.

USKORO OPŠIRNIJE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom