NAJNOVIJENEPRAVOMOĆNO

Trojka koja je prikrivenim istražiteljima prodavala marihuanu i kokain osuđena NA UKUPNO 8 GODINA ZATVORA

Miladin Šušić (lijevo) i Boško Puzigaća jučer na objavi presude (D. ŠTIFANIĆ)

Banjalučani Boško Puzigaća (31) i Miladin Šušić (28) osuđeni su na po tri godine, a Đorđe Čihorić (26) iz Trebinja na dvije godine zatvora

Trojica bosansko-hercegovačkih državljana, Boško Puzigaća (31), Miladin Šušić (28) i Đorđe Čihorić (26) jučer su na Općinskom sudu u Pazinu nepravomoćno proglašeni krivima i osuđeni na ukupno osam godina zatvora zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Presudom koju im je izrekao sudac Denis Hek prvooptuženi Puzigaća i drugooptuženi Šušić osuđeni su na po tri godine, a trećeoptuženi Đorđe Čihorić na dvije godine zatvora. Puzigaća i Šušić su na izricanje presude dovedeni iz pritvora pulskog zatvora, dok se Čihorić, koji se branio sa slobode, nije pojavio na objavi. Puzigaći i Šušiću produljen je istražni zatvor u kojem se nalaze od 4. travnja prošle godine.

Sud je zaključio da su Puzigaća i Šušić krivi jer su krajem siječnja prošle godine oko podne na parkiralištu u blizini Arena Centra u Zagrebu prema prethodnom dogovoru prikrivenom istražitelju MUP-a nudili veću količinu marihuane. Puzigaća je prikrivenom istražitelju na probu dao uzorak od 10,85 grama marihuane koju je nabavio od Šušića. Desetak dana kasnije u Puli su, za iznos od 1.550 eura, prikrivenom istražitelju prodali 1.099,4 grama marihuane. I tu je drogu Puzigaća nabavio od Šušića. Potom su obojica krajem veljače, također na parkiralištu u blizini Arena Centra u Zagrebu, prikrivenom istražitelju nudili veću količinu kokaina.

Naime, Puzigaća je kao posrednik prikrivenom istražitelju dao uzorak od 0,45 grama kokaina. Potom su desetak dana kasnije dogovorili sastanak sa prikrivenim istražiteljem na parkiralištu u blizini Arena Centra u Zagrebu te mu za iznos od 3.000 eura prodali 49,49 grama kokaina. Puzigaća, Šušić i Čihorić su potom 4. travnja u Puli, na parkiralištu bivšeg Mercatora, prikrivenim istražiteljima prodali 400,36 grama kokaina za iznos od 20 tisuća eura. Puzigaća i Šušić u konačnici su osuđeni za po pet kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a Čihorić za jedno istovjetno djelo. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam