LABIN U CRNOM

Osumnjičena vozačica privedena u Pulu, PRIJETI JOJ KAZNA OD 15 GODINA ZATVORA Očevidac Toni Juričić: "Odjednom je nastao kaos. Čula se vriska, galama, plač. Našli smo se svi na podu..."

| Autor: Branko BIOČIĆ, Marica KOŠTA
Danilo MEMEDOVIĆ

Danilo MEMEDOVIĆ


Kad se to dogodilo ja sam s društvom bio do Ivanovog stola. Odjednom je nastao kaos. Čula se vriska, galama, plač. Našli smo se svi na podu. Mislio sam da je izbila neka tučnjava, a ono auto je uletio između nas dok smo sjedili za stolovima, pričali i ispijali piće. Prijateljica za mojim stolom zaradila je 5, 6 šavova na glavi. I ja sam se našao na podu, ali sam prošao bez ozljeda, priča Toni Juričić, brat Ivanove dugogodišnje djevojke

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 23.45 sati u Ulici Zelenice u Labinu, poginuo je 34-godišnji Ivan Batelić iz Labina, gost kafića Rock Caffe, dok su četiri osobe iz istog lokala ozlijeđene. Dvije su s težim ozljedama prebačene u riječki KBC, dok su ostale dvije, s lakšim ozljedama nakon nesreće zbrinute u Puli.

Nesvakidašnja nesreća dogodila se u središtu Labina - skrivila ju je 28-godišnjakinja iz Medulina koja je upravljala Volkswagen Polom pod utjecajem 1,37 promila alkohola i zabila se u ugostiteljski objekt Rock Caffe u kojem je boravio veći broj gostiju.

Vozačica uhićena

Naime, dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u grupu posjetitelja.

Većina gostiju prepunog labinskog "Rock Caffea" na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara bila je prisebna pa su, do dolaska Hitne pomoći, odmah priskočili u pomoć ozlijeđenima, izvukli automobil i počistili porazbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći.

Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškarca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda preminuo 34-godišnji muškarac, odnosno Ivan Batelić.

Njegovo tijelo prevezeno na po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije. U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su gosti kafića, 32-godišnjakinja iz Raše i 31-godišnjak iz Labina teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji iz Svete Nedelje i 29-godišnjaku iz Raše koji su lakše ozlijeđeni i pušteni su kući.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija je u 3.20 sati uhitila 28-godišnju vozačicu iz Medulina te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje. S njom je u automobilu kao suvozač bio 30-godišnjak iz okolice Marčane.

Sin od Pipice

Poginuli Ivan Batelić Pipi bio je kuhar u Valamarovom hotelu u Rapcu, ali i glazbenik, bas gitarist u nekoliko labinskih bendova. Omiljen u svom društvu, pristojan, dobroćudan, pristupačan i uvijek sklon humoru kao i njegov otac, svim Labinjanima poznat Darko Batelić Pipica, recepcioner. On je nedavno otišao u mirovinu i dugogodišnji je "alfa i omega" labinske udruge maškara "Labinjonska kompanija-domoća folšarija" te gotovo 15 godina kolumnist na labinskoj cakavici u Labinskom mjesečniku Labinština.info, pod nazivom Pagina od Pipice, u kojoj je na šaljiv i vrckav način uz dozu viceva komentirao aktualne događaje.

U Labinu svi znaju za legendarnog Pipicu i njegova tradicionalna druženja s mnogobrojnim prijateljima, pa je tako i njegov sin Ivan dobio nadimak Pipi. Gradom se stoga poput munje proširila vijest da je poginuo sin od Pipice.

U vrijeme nesreće za susjednim je stolom u Rock Caffeu sjedio Toni Juričić, brat Ivanove dugogodišnje djevojke.

- Ivan je u društvu bio omiljen. Sa svima je bio dobar. Bio je aktivan na glazbenoj sceni Labinštine, svirao je u nekoliko bendova. O njemu mogu reći sve najbolje i najljepše. Kulturan, fin mladić. Super prijatelj, uvijek raspoložen i spreman za šalu, jednom riječju super dečko. Često smo se družili i izlazili zajedno. Kada se to dogodilo ja sam sa svojim društvom bio do Ivanovog stola, odjednom je nastao kaos, čula se vriska, galama, plač. Našli smo se svi na podu. Mislio sam da je izbila neka tučnjava, a ono auto je uletio između nas dok smo sjedili za stolovima, pričali i ispijali piće. Prijateljica za mojim stolom zaradila je 5-6 šavova na glavi. I ja sam se našao na podu, ali sam prošao bez ozljeda. Najteže su stradali svi za Ivanovim stolom, čuli smo oko 3 ujutro da je preminuo od ozljeda. Bio je to šok za sve nas....

***********

Vozačici prijeti do 15 godina zatvora

Vozačica (28) iz Medulina prijavljena je za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, i to za stavak 1. i 4. članka 227. Kaznenog zakona, po čemu joj prijeti zatvorska kazna u trajanju od tri do 15 godina. Večeras je prepraćena u Županijsko državno odvjetništvo u Puli, gdje se odlučuje o tome hoće li odmah biti biti pritvorena.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I DIGITALNOM IZDANJU OD PONEDJELJKA

VIŠE O TEMI PROČITAJTE OVDJE: FOTO I VIDEO / TRAGEDIJA U CENTRU LABINA: Vozačica pod utjecajem alkohola automobilom se zabila u kafić, POGINUO 34-GODIŠNJI IVAN BATELIĆ IZ LABINA, OZLIJEĐENE JOŠ ČETIRI OSOBE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter