MISTERIJ

Tko je osoba s kojom se Vjero Fiala dopisivao u noći kad je izašao iz kuće u Rovinju i NIKAD SE VIŠE NIJE VRATIO?

| Autor: Marica KOŠTA
Vjero Fiala (Foto: Nestali.hr)

Vjero Fiala je na rovinjskom je groblju pokopan 9. kolovoza, no mogućnost da je počinio samoubojstvo, što se dalo iščitati iz službene izjave policije, nije prihvatljiva ni njegovoj obitelji, ni kolegama

Smrt 53-godišnjeg policajca Vjera Fiale iz Rovinja, koji je radio u Službi gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske u Puli, i dalje je, četiri mjeseca kasnije, nerazjašnjenja. Iz krugova upućenih u istragu doznajemo da ovaj slučaj nije ni u jednom trenutku bio zatvoren, što objašnjava i nedavnu ekshumaciju njegovog tijela zbog ponovne obdukcije. Ranija saznanja istražitelja upućivala su na zaključak da je Fiala, čije je tijelo pronađeno u moru kod Rovinja, počinio samoubojstvo. No, očito je policija u ova četiri mjeseca došla do nekih novih saznanja koja su pobudila i produbila sumnju u uzrok smrti.

U pokušaju da doznamo kada je obavljena ekshumacija i je li obavljena nova obdukcija, te kad će biti poznati njezini rezultati, poslali smo upite u Županijsko državno odvjetništvo u Puli te na Županijski sud u Puli, koji je izdao nalog za ekshumaciju. Odgovoreno nam je da je postupanje tijekom izvida koje provodi ŽDO Pula tajno te da stoga nećemo dobiti odgovore.

Podsjetimo, Vjero Fiala posljednji je put viđen 29. srpnja ove godine oko 22 sata, kad je otišao iz svog doma u Rovinju. Osoba upućena u istragu kazala nam je da je iz kuće izišao nakon što se s nekim dopisivao putem mobitela. Kazao je da izlazi van i da ne zna hoće li se odvesti automobilom ili će netko proći po njega.

Dva dana kasnije, 1. kolovoza, obitelj prijavljuje njegov nestanak. Izbivanje Fiale tijekom noći iz kuće za njegovu obitelj, s obzirom na posao koji je radio, nije bilo neobično. No kada nije odgovarao na poruke ni pozive, prijavljen je njegov nestanak. Od tog trenutka policija je pokrenula intenzivnu potragu za svojim djelatnikom koja danima ne daje nikakve rezultate. Tek 5. kolovoza talijanski državljani s plovila kod Crvenog otoka uočavaju beživotno tijelo muškarca u moru i o tome obavještavaju policiju. Na mjesto pronalaska upućeni su rovinjski vatrogasci koji su tijelo izvukli i prevezli do uvale Balzamake na području Škarabe, a odmah je utvrđeno da je riječ o nestalom policajcu. Obdukcija je na Odjelu djelatnosti za patologiju i sudsku medicinu Opće bolnica Pula po nalogu državnog odvjetništva obavljena 7. kolovoza.

Glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović tada je izjavila da budući da se ne sumnja da je na štetu Vjere Fiale počinjeno kazneno djelo, poradi zaštite digniteta preminulog kao i njegove obitelji - neće iznositi detalje obdukcijskog nalaza.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of