OTKRIVAMO

TKO JE MAURICIO IBRAHIMOVIĆ (28), PULJANIN UHIĆEN ZBOG BROJNIH KRAĐA I PROVALA? O njemu smo pisali još prije 18 godina, a već tad je iza sebe imao brojna kaznena djela

| Autor: Mateo SARDELIN

Mauricio Ibrahimović, Puljanin koji je uhićen zbog sumnje u brojne provale i krađe proteklih nekoliko tjedana, već godinama puni stranice crne kronike. Riječ je o Puljaninu, ali apatridu (čovjeku bez državljanstva), koji je veći dio života proveo po domovima i zatvorima, upravo zbog provala i krađa. O njemu smo pisali prije 18 godina jer je već tada, kao 10-godišnji dječak, u svom dosjeu imao više od stotinu kaznenih prijava za provale i krađe. 

Danas, kao 28-godišnjak, u kaznenoj evidenciji ima čak 250 dokazanih kaznenih djela. No do sada, do prekjučerašnjeg fizičkog napada na 32-godišnju Puljanku koja ga je zatekla u svom stanu, barem prema našim saznanjima, nije bio prijavljivan za kaznena djela koja bi uključivala prijetnje ili nasilje, kao što nije bio prijavljivan ni za zloporabu opojnih droga. 

Budući da je u Puli u protekla dva tjedna zabilježeno više provala u poslovne prostore, stanove i kuće nego što ih se Ibrahimoviću za sada pripisuje, tako se nastavlja kriminalističko istraživanje nad njim. 

Zasad su ostale neriješene provale u jedan frizerski i jedan kozmetički salon u noći s 4. na 5. studeni, kao i provale od 30. listopada. Tog su dana u prijepodnevnim satima zabilježene dvije provale i to u kuću u Japodskoj ulici i stan u Ulici Rimskih centurijacija. 

U kući u vlasništvu 48-godišnjeg Puljanina u Japodskoj provalnik nije imao sreće jer je naišao na ukućane, pa je pobjegao praznih ruku. Premda je za njim pokrenuta policijska potjera, nepoznati muškarac je uspio pobjeći. U stan u prizemlju zgrade u Ulici Rimskih centurijacija provalnik je ušao ranije istoga dana i 42-godišnjoj Puljanki ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna vrijedan nakit i novac. Neslužbeno doznajemo da je osim navedenih bilo još nekoliko provala, a je li i za njih odgovoran Mauricio Ibrahimović pokazat će kriminalističko istraživanje.  


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum