TUČNJAVA U PULI

Tihomir Antić Đoni, napadnuti pulski veteran Domovinskog rata, koji je branio suprugu od napadača: "NAŠAMARAO SAM JEDNOGA, PA DRUGOGA, A ONDA IH JE DOŠLO PET ILI ŠEST"

| Autor: Roberto RAUCH
Tihomir Antić Đoni (snimio M. MIJOŠEK)

Tihomir Antić Đoni (snimio M. MIJOŠEK)


Tihomir Antić Đoni, veteran i dragovoljac Domovinskog rata ispričao je danas na konferenciji za novinare još neke detalje vezane za incident u kojem ga je grupa muškaraca prije nekoliko dana pretukla na križanju Kranjčevićeve i Marulićeve ulice u Puli.

On tvrdi da je uspio svladati dvojicu napadača koji su napali njegovu ženu i govorili joj prostote. Potom su oni otišli po "pojačanje" i na koncu su ga istukli.

"Našamarao sam jednoga, pa drugoga. Kad su stigli ostali pokušao sam blokirati napad koliko sam mogao, ali su me uspjeli savladati", rekao je Antić Đoni.

Dodao je da je na ulicu istrčao skupa sa sinom, a nakon što su muškarci počeli vrijeđati ženu. Tvrdi da je napadnut i sin. Ne zna je li napadača bilo pet ili šest.

Antić je član Istarske udruge dragovoljaca Domovinskog rata, koja je danas izrazila ogorčenost što im se oko ovog problema nisu pridružile ostale braniteljske udruge. Također su razočarani što gradonačelnik Boris Miletić nije kontaktirao žrtvu, kao ni udruge civilnog društva.

"Ako se ne poduzme nešto - branitelji će se sami organizirati i problem riješiti na svoju ruku", rekao je predsjednik Udruge Vladimir Gašparini. Na pitanje na što točno misli i kako će to riješiti problem na svoju ruku, nije precizirao. 

S obzirom da su napadači pripadnici romske manjine, branitelji su istaknuli i da se u Puli na neki način štite Romi jer donose glasove na izborima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini