KONAČNO OSUĐENI

TALIJANI PREVARILI ISTRIJANA Prodali mu mobitel, kameru i navigaciju za 2.700 kuna, a uvalili mu običnu sol. KAD VIDITE ODAKLE SU, SVE ĆE VAM BITI JASNO

| Autor: Marica KOŠTA

Deset godina nakon prevare koju su izveli jednog vrućeg ljetnog dana 2009. u Bujama, dvojica Talijana, danas u dobi od 46 i 43 godine, su na pazinskom sudu kažnjena uvjetnim osudama na šest mjeseci zatvora i rokom provjeravanja od dvije godine.

Dvojica Napolitanaca, Vaccaro Pasquale i Bruno Pasquale, tada u dobi od 36 i 33 godine, su 14. kolovoza 2009. na Trgu Josipa Broza Tita u Bujama oko 11.30 sati mještaninu S. B. ponudili na prodaju mobitel, videokameru i navigacijski uređaj za 2.700 kuna. Muškarac im je povjerovao i dao novac, a oni su, koristeći njegovu nepažnju, zamijenili torbe. S. B. se prilično iznenadio kada je otvorio torbu i umjesto kupljene robe ugledao kilogram kuhinjske morske soli "Grand."

Okrivljenim Napolitancima sudilo se u odsutnosti, a na raspravi je oštećeni S. B. ispričao da je prije deset godina radio kao cestar te da je spornog dana s kolegama kosio travu uz cestu što vodi od Buja prema Petroviji. U jednom trenutku do njega su došla dva dečka u autu, kazali su mu da su noć ranije feštali i potrošili sve novce pa se nemaju kako vratiti u Italiju. Tada su mu ponudili na prodaju mobitel, kameru i navigacijski uređaj za 2.700 kuna, te je on s kolegama otišao po novac u banku u Buje. Talijani su ga čekali u autu na trgu, a onda mu pokazali torbu sa spomenutim stvarima.

Dao im je novac, a jedan od Talijana spustio je torbu između svojih nogu pokušavajući do kraja zakopčati patent koji je zapeo na pola. Ubrzo su mu dali torbu te je svatko otišao na svoju stranu. Muškarac je torbu otvorio tek nakon pet ili deset minuta. Ugledavši kilogram soli umjesto uređaja shvatio je da je prevaren pa je odmah otišao prijaviti slučaj policiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter