28-GODIŠNJAK IZ LABINA

Svojoj djevojci mjesecima prijetio, mlatio je rukama i nogama… Bavio se i iznudom, provaljivanjem… SADA JE NAPOKON IZA REŠETAKA

| Autor: Glas Istre
lisice

lisice


Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu ispitalo je 28-godišnjaka iz Labina zbog osnovane sumnje da je počinio niz kaznenih djela - prijetnje teške tjelesne ozljede, nasilja u obitelji, iznude u pokušaju i teške krađe. Na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu pulski Županijski sud mu je odredio istražni zatvor da na slobodi ne ponovno počinio kazneno djelo te da ne bi utjecao na svjedoke koji će biti ispitani tijekom istrage.

Kako navodi tužiteljstvo, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak od kraja ožujka do 6. listopada prijetio svojoj 30-godišnjoj djevojci s kojom je živio u stanu na području Labina. Prijetio joj je da će nanijeti zlo njoj i članovima njezine obitelji, nakon čega je i fizički nasrtao na nju rukama i nogama i ozljeđivao je. Prijetnje je ponovio i 6. listopada u 21 sat na trgu u mjestu Raša dok je ona bila u vozilu.

Osnovano se sumnja i da je 11. svibnja 2020. oko 18 sati na trgu u Raši prišao 29-godišnjaku kojeg poznaje od ranije te ga rukom uhvatio za vrat, tražeći od njega da mu do 12. svibnja plati 500 kuna. Prišao mu je i toga dana u Labinu i ozbiljno mu zaprijetio, ovoga puta tražeći da mu do 23 isplati 1.000. Zaprijetio mu je da će inače nanijeti zlo njemu i njegovu ocu.

Osnovano se sumnja i da je u noći s 3. na 4. listopada u Vinežu, zajedno s 25-godišnjakom, razbio staklo ulaznih vrata trgovine. Iz prodajnog prostora uzeli su više kutija cigareta i alkoholnog pića u vrijednosti 1.500 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter