SPOR OKO ZAJEDNIČKOG PUTA

Supruga osumnjičenog za pokušaj ubojstva u Medulinu: "Zbog nelegalnih radova susjeda zvali smo i policiju i inspekciju, ali nitko nije reagirao". SIN TEŠKO PRETUČENE ŽENE TVRDI: "Naša obitelj je godinama izložena prijetnjama prvog susjeda"

| Autor: Marica KOŠTA
(Marica KOŠTA)

Županijsko državno odvjetništvo u Puli priopćilo je da je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je 53-godišnjak 21. veljače tijekom jutra prijetio 34-godišnjaku da će ubiti njega, njegovog oca (63) i majku (62). Istoga dana je u popodnevnim satima, u nakani da 62-godišnjakinju liši života, udarao susjedu metalnom šipkom po glavi i tijelu sve dok ga nisu spriječili njezin sin i suprug te okrivljenikov sin

Sudac istrage Županijskog suda u Puli jučer je 53-godišnjem Dragomiru V. iz Medulina, prijavljenom za pokušaj ubojstva i prijetnje 62-godišnjoj Radmili U. J. iz Zagreba, u Ulici Katikulić na predjelu Vrčevan u Medulinu, odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli priopćilo je da je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je 53-godišnjak 21. veljače tijekom jutra prijetio 34-godišnjaku da će ubiti njega, njegovog oca (63) i majku (62). Istoga dana je u popodnevnim satima, u nakani da 62-godišnjakinju liši života, udarao susjedu metalnom šipkom po glavi i tijelu sve dok ga nisu spriječili njezin sin i suprug te okrivljenikov sin.

- Oštećenica je zadobila teške i po život opasne ozljede, a do smrtnog ishoda nije došlo zbog intervencije spomenutih osoba i pravovremenog pružanja liječničke pomoći, piše u priopćenju Državnog odvjetništva.

Jučer smo razgovarali s obiteljima počinitelja i žrtve, te s mještanima Medulina. Ne želeći govoriti ništa o samom pokušaju ubojstva, budući da će vjerojatno biti ispitani kao svjedoci u istrazi, obje su nam sukobljene obitelji potvrdile da je u pozadini njihovih loših odnosa dugogodišnji spor oko zajedničkog puta na čiji se jedan dio nedavno uknjižila Općina Medulin.

Članovi obitelji osumnjičenog kazali su nam da su put zajedno s parcelom kupili davne 1988. godine i da su u početku prijateljevali s obitelji žene koja je teško ozlijeđena. - Oni su povremeno, jednom ili dvaput mjesečno, dolazili iz Zagreba, a moj suprug im je neko vrijeme služio k'o sluga. Pomagao im je, sve im je radio. No, kad smo i mi počeli raditi kuću, on to nije više želio. Mi jedini ovdje imamo sve potrebne dozvole za kuću, a oni ni dan danas nemaju, veli nam Branka V., supruga osumnjičenog muškarca, tvrdeći da su više puta, zbog nedavnih, kako tvrdi, nelegalnih radova susjeda na kući i oko nje, nazivali policiju i inspekciju.

- No, nitko nije reagirao. O knjiženju Općine na naš put mi nismo dobili nikakve obavijesti, nikakvo rješenje. Da se Općina uknjižila na naš put doznali smo tek u subotu, premda su svim ostalim susjedima pa i onome što živi u Mađarskoj dostavljena rješenja, veli nam Branka V.

- Susjedi su mog supruga često omalovažavali, nazivali ga pogrdnim imenima, prijetili mu, ogorčeno će Branka V. koja Dragomira V. Opisuje kao mirnu osobu nesklonu sukobima i obračunima…

Sasvim drugačije svog su susjeda opisali suprug i sin teško ozlijeđene 62-godišnjakinje koja se nakon više udaraca metalnom šipkom po glavi nalazi na neurokirurgiji pulske Opće bolnice.

- Kažu nam da joj je stanje nešto bolje, ali da još uvijek postoji opasnost od moždanog udara, veli sin 62-godišnjakinje nevoljko govoreći o sukobu i uzrocima.

Niti on niti njegov otac ne poriču da je u pozadini sukoba dugogodišnji prijepor oko pristupnog puta, no navode da je njihova obitelj više godina izložena prijetnjama prvog susjeda Dragomira V.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini