SVI SU DOBILI "PAPRENE" KAZNE

SULUDI VIKEND NA ISTARSKIM CESTAMA: Lamborghinijem jurio po Puli brzinom od 102 km/h, drugi s 2.79 promila alkohola izazvao nesreću u Premanturi, treći vozio bez vozačke…

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja prometnih nesreća i stradavanja u prometu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U petak, 7. svibnja oko 23.50 sati, rovinjska je policija na kolniku državne ceste D-303 na Turnini zaustavila automobil Polo, riječke registarske oznake, kojim je upravljao 24-godišnjak u vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

U subotu, 8. svibnja oko 15.25 sati, u Ulici Selo u Premanturi dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Nesreća se dogodila kada je 67-godišnjak upravljao automobilom Nissan, zagrebačke registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 2.79 promila. Vozač je u zavoju izgubio nadzor nad automobilom i sletio s desne strane ceste, gdje je udario u parkirani automobil VW Tiguan, zagrebačke registarske oznake, koji je parkirala 52-godišnjakinja.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Policijski službenici procesuirali su i dva vozača zbog nepropisne brzine kretanja. U petak, 7. svibnja u 20.25 sati, izvršenim nadzorom brzine kretanja vozila na Istarskom ipsilonu, na dionici Kanfanar-Pula, utvrđeno je da je 33-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Mercedes, brzinom od 192 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 10.000 i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

U subotu, 8. svibnja u 22.35 sati, u Puli, na kolniku Tršćanske ulice, gdje je ograničenje brzine 50 km/h, utvrđeno je da je 24-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom marke Lamborghini, brzinom od 102 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu od 10.000, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom proteklog vikenda, od 7. do 9. svibnja, na području PU istarske evidentirano je 11 prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, a alkohol kao uzrok evidentiran je u tri prometne nesreće.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 500 vozača i vozila. Iz prometa je isključeno 15 vozača i dva vozila. Utvrđeno je 316 prekršaja, od kojih 143 prekršaja nepropisne brzine, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 ih je upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola, a 42 koristilo mobitel za vrijeme vožnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater