ZASTRAŠUJUĆE

SUĐENJE ZA UBOJSTVO MALOLJETNICE: Sutkinja bijesna na socijalnu radnicu. "Vi to niste vidjeli i zato je dijete mrtvo"

| Autor: Glas Istre
Branko Rafajac

Branko Rafajac


Više svjedoka davalo je cijelo prijepodne iskaze na suđenju Branku Rafajcu, optuženom za teško ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju, kad je u ranim jutarnjim satima sredinom veljače ove godine uletio u stan i napao njezinu majku i nju, piše Novi list.

Svjedočenje koje se najviše iščekivalo bilo je svjedočenje socijalne radnice zbog toga što se smatra da ona nije dobro obavila svoj posao, zbog čega je očigledno bolestan čovjek dobio priliku počiniti ubojstvo. 

Davanje svojeg iskaza socijalna radnica započela je time da je tek 20. siječnja Rafajčeva nevjenčana supruga u upućenom dopisu navela kako smatra da je on lošeg zdravlja i da nije dobro.

Kasnije je na upite potvrdila da se i prije toga telefonski čula s nevjenčanom suprugom, kao i da je zvala Rafajčeva majka.

- Imala sam osjećaj da žena nije detaljna pa sam joj rekla da se obrati pismeno. Tada nismo imali nikakvih problema s Rafajcem pa do 20. siječnja nismo ništa poduzimali, kazala je socijalna radnica, ponavljajući tijekom svjedočenja da su izlazili na teren, ali da im nitko nije otvarao vrata.

Sutkinja Ika Šarić, koja predsjeda sudskim vijećem, svjedokinji je kazala kako u otpusnom pismu iz bolnice koje je centru dala nevjenčana supruga stoji da bi Branko Rafajac mogao nešto učiniti, ne samo sebi nego i drugome.

- Pročitala sam sve to što ste vi napisali i slabo mi je od toga. Potpuno ste pogrešno slali policiju. Niste im dali pisma iz kojih se vidi da se oni boje da bi on mogao učiniti nešto sebi ili drugome i na koncu je ubijeno dijete. Što ako vas je nazvao kokoškom, mene svakako nazivaju pa mi nikad nije palo na pamet da ne obavim posao. Odgovornost snose taj bolesnik i vaše Ministarstvo. Vi ste dostavili ono što je vama odgovaralo. Neka dvaput pročitaju pa će vidjeti da pokrivate sami sebe, kazala je sutkinja socijalnoj radnici.

Sutkinja je također naglasila kako je "poanta bila da je Branko opasan ne samo za sebe, nego i za druge" te kazala socijalnoj radnici: "ali nažalost, vi to niste vidjeli i zato je dijete mrtvo".

S obzirom da je socijalna radnica na brojne upite o poduzimanju poput robota ponavljala kako su oni iz centra izlazili na teren i obavljali izvide, sutkinja joj je na to rekla: "Ovo nije izvid, ovo je pokušaj izvida kada vi dođete i poljubite vrata. To nije izvid. Izvid je nešto drugo, pa se ide 10 puta da se nešto utvrdi".

Suđenje je prekinuto i nastavlja se 23. studenog kada će Rafajac iznositi svoju obranu. Do tada je vraćen u bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum