SAZNAJEMO

Suđenje Vedranu Bašiću za ubojstvo roditelja na Gregovici. Isplivali su detalji oko mogućeg motiva za taj strašan zločin

| Autor: Marcello ROSANDA
Privođenje Vedrana Bašića u siječnju ove godine (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Privođenje Vedrana Bašića u siječnju ove godine (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)



Na Županijskom sudu u Puli jučer je počelo suđenje Puljaninu Vedranu Bašiću za dvostruko ubojstvo početkom ove godine na Gregovici, kada je usmrtio svoje roditelje Nadu (66) i Darija (67).

To suđenje je zatvoreno za javnost, o čemu više možete čitati na linku, ali Glas Istre neslužbeno saznaje neke vrlo zanimljive detalje.

Naime, neslužbeno saznajemo da je sud jučer odlučivao o dokaznim prijedlozima stranaka te je sljedeće ročište zakazano za početak prosinca.

Kako smo uspjeli doznati, na idućim ročištima svoj nalaz i mišljenje dat će i vještak psihijatar, a kao dokaz su predložene i neke poruke koje su pronađene pretragom telefona pokojnih Nade i Darija.

Tužiteljstvo, kako doznajemo, na temelju tih poruka želi dokazati element koristoljublja, što kazneno djelo, u kombinaciji s činjenicom da se radi o ubojstvu bliskih članova obitelji, čini ozbiljnijim, odnosno teškim ubojstvom.

Radi se, kako saznajemo, o razmiricama oko raspodjele imovine.

Podsjetimo, optuženom se sudi da je u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici na Gregovici sredinom siječnja ubio roditelje.

Nakon uhićenja mu je određen istražni zatvor da ne bi ponovno počinio kazneno djelo, te zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke koji će biti ispitani tijekom postupka pa je na suđenje doveden iz pritvora, ruku i nogu vezanih lisicama.

Na samom početku rasprave sudsko vijeće kojim predsjedava sutkinja Tanja Prenc Kanis isključilo je javnost tijekom cijelog suđenja, i to na prijedlog sestre optuženog, odnosno kćeri ubijenih, kao oštećene u postupku, a radi zaštite njezinog osobnog i obiteljskog života.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum