TRAGEDIJA KOJA JE ZAPREPASTILA ZEMLJU

Stravična nesreća od prije 10 godina u kojoj je poginula 20-godišnja djevojka. JOŠ NEMA SUDSKOG EPILOGA

| Autor: Glas Istre
Tragedija kod Bosiljeva - Nissan 350, vozači Opačak i Čolak, poginula Ivana Obad i potpuno izgorjeli Ferrari

Tragedija kod Bosiljeva - Nissan 350, vozači Opačak i Čolak, poginula Ivana Obad i potpuno izgorjeli Ferrari


Još nema sudskog epiloga slučaja od prije više od 10 godina, kad je 20-godišnja Dubrovčanka Ivana Obad poginula u prometnoj nesreći do koje je došlo na autocesti Rijeka - Zagreb.

Podsjetimo, tog kobnog 5. studenog 2010. Marin Čolak u Ferrariju Modeni i Dalibor Opačak u Nissanu 350 krenuli su iz Zagreba prema Grobniku pored Rijeke. Ivana Obad je bila u Ferrariju sa Čolakom.

Na putu su se utrkivali, a nakon čvora Bosiljevo kod Karlovca su im se automobili dotaknuli. Ferrari je pritom išao brzinom 181, a Nissan 205 na sat. km/h, dotaknuli su se. Čolak nije bio vezan i ispao je iz automobila i preživi, ali Obad je izgorjela u Ferrariju koji je sletio s ceste i okrenuo se nekoliko puta.

Prema tvrdnjama tužiteljstva, Opačak je s Nissanom nepropisno desnim trakom pretjecao Ferrari, a do nesreće je došlo kad je Čolak, iz još neutvrđenog razloga, skrenuo u desno, a Opačak nije stigao na vrijeme kočiti.

Optužnica protiv obojice podignuta je 2012., a 2015. u Zagrebu obojica su osuđena na tri godine zatvora. Nakon što je Županijski sud u Rijeci 2018. poništio presudu suđenje je krenulo iz početka. Rasprava je zakazana za 17. veljače opet u Zagrebu. Vozači su se opet izjasnili da se ne osjećaju krivima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater