Danas oko 6.30 sati

Stravična eksplozija, a potom i krici zapomaganja te sirene Hitne pomoći, probudili su stanovnike Zagreba

| Autor: Glas Istre
(Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

(Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)


Kako doznaje Jutarnji list, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima nešto je eksplodiralo u stanu na 1. katu stambene zgrade u Ulici Trnsko.

Zagrebački vatrogasci, njih 14, promptno su pristigli na mjesto užasa te se uhvatili u koštac s dimom koji je sukljao u vis desetke metara, a što su mogli vidjeti stanari okolnih zgrada kao i oni u okolnim naseljima.

(Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)(Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Tijekom intervencije, vatrogasci su spasili jednu osobu na trećem katu zgrade te ju predali djelatnicima Hitne, no, u stanu na 1. katu dočekao ih je tužan prizor tragično preminule osobe.

(Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)(Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

- Stravično je grunulo. Nije se odmah vidio dim pa sam čekala da vidim jesam li sanjala. I nismo dugo čekali da pred zgradu stignu vatrogasci, a onda i Hitna. Ne znamo je li uzrok plin koji je u većini zgrada u naselju ili možda uzrok leži u trafostanici koja se nalazi odmah ispod tog stana gdje se dogodila tragedija. Vidjela sam kako su jednu osobu iznijeli do vozila Hitne - izjavila je jutros za Jutarnji stanarka zgrade preko puta koja je čula neko zapomaganje ali nije uspjela razaznati što točno muški glas govori.

(Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)(Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

- Kada se stvore svi uvjeti, policija će započeti s očevidom kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do tragedije.

- Iz zagrebačke policije kažu da je oko 6.20 sati iz neutvrđenog razloga izbio požar tijekom kojeg je jedna osoba smrtno stradala i pri čemu je došlo do eksplozije plinske boce. Zbog udisanja dima liječnička pomoć pružena je ukupno dvjema osobama koje su prevezene u bolnicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini